En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu da Yargıtay'ı eleştirdi

25 Mayıs 2008 19:06 tsi
BBP lideri Yazıcıoğlu, ''Yargının, kararlarıyla konuşması gerekirken demeçleriyle, siyasi kimlikle öne çıkmasını doğru bulmuyorum'' dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Yargının, kararlarıyla konuşması gerekirken demeçleriyle, siyasi kimlikle öne çıkmasını doğru bulmuyorum'' dedi.

Genel Başkan Yazıcıoğlu, partisinin Konya İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, ülkenin kritik bir eşikten geçtiğini belirtti.

Türkiye'de işsizliğin, üretimsizliğin ve göçün neden olduğu birçok sorunun göz ardı edildiğini savunan Yazıcıoğlu, ''Ülke olarak büyük avantajlara sahibiz, ama bunlar değerlendirilemiyor. Sanki başkalarının önümüze koyduğu projelere mahkumuz gibi davranılıyor'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu, yasama organının aldığı kararların, yargı tarafından ''siyasi bir bakış açısıyla'' eleştirildiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

''Bu süreç eğer ciddi şekilde milli anlayışla yürütülmezse her geçen gün ülkeyi daha fazla gerecek, istikrarsızlaştıracaktır. Türkiye, demokrasinin, insan haklarının çözülemediği ülke haline gelecek. Her kesimin, arkasına yaslanıp 'Ülke için doğru olan nedir, ne yaparım?' demesi lazım. Herkesin, demokrasi içinde kalarak sorunların çözülmesinde sorumluluğunun gereğini yapması lazım.''

''YARGI KARARLARIYLA KONUŞMASI GEREKİRKEN...''

Yargının kararlarıyla konuşması gerekirken demeçleriyle, siyasi kimlikle öne çıkmasını doğru bulmadığını bildiren Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

''Yargının, yasama organının aldığı karar ve çıkardığı yasaları suç gibi görüp yorumlamasını doğru bulmuyorum. Yargı, hem görülmekte olan davayı etkileyecek hem de meclisten çıkan yasaları siyasi bir üslupla, adeta suç gibi gören demeçleriyle ihsas-ı rey yapmıştır. Kendi kanaatlerini önceden söylemiş, güvensizlik ortamını derinleştirmiştir.''

Yazıcıoğlu, yürütme organının da mahkemeler konusunda yaptığı açıklamalar ve tavırlarıyla yargıya müdahale görüntüsü ortaya koyduğunu savundu.

Anayasayla ilgili yeni düzenlemenin yargı kesiminin bildirisinde suç gibi tenkit edilmesini kabul etmediklerini vurgulayan Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Dünyadaki ekonomik kriz karşısında ülkemiz istikrar adası olabilir. Diğer ülkelerdeki sorunlar nedeniyle yabancı sermayenin kaçabileceği tek ülke Türkiye'dir. Bu fırsat iyi kullanılmalı. Dünyadaki ekonomik krizin ülkemiz için avantajları iyi kullanılırsa ülkemiz adına büyük refahlar sağlanabilir. Yeter ki sorunlar demokratik ortamda çözülebilsin, demokrasi açıkları verilmesin.''

aa



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs