En Sıcak Konular

Bakan Şahin'den yargıya teşekkür

25 Mayıs 2008 18:48 tsi
Adalet Bakanı Şahin, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca 20 Mayıs'ta Antalya Kundu'daki Adalet Bakanlığı Sosyal Tesislerinde başlayan Yargı Teşkilatı Toplantısı'na katılanlara teşekkür etti.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Hepimizin temel amacı, bu ülkede yargı teşkilatının vatandaşlarımızın arzu ettiği şekilde hızlı çalışabilmesi, verimli çalışabilmesi ve böylece gerçekten mülkün temelinin adalet olduğunu bir kez daha uygulamalarımızla ortaya koymamızdır” dedi.
Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca 20 Mayısta Antalya Kundu'daki Adalet Bakanlığı Sosyal Tesislerinde başlayan Yargı Teşkilatı Toplantısı, sona erdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, toplantının sona ermesiyle birlikte kentten ayrılmaya hazırlanan yargı mensuplarıyla vedalaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Şahin, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın üst düzey bürokratlarının katılımıyla 6 gün süren toplantıya 307 yargı personelinin davet edildiğini söyledi. Şahin, “Davet edilen 307 arkadaşımızdan 304'ü toplantıya katıldı. Dolayısıyla katılım yüzde 99 gibi bir oranda gerçekleşti” dedi.

Toplantıya ilgi gösteren yargı mensuplarına teşekkür eden Bakan Şahin, toplantı süresince çok yararlı çalışmalar yapıldığına inandığını vurguladı.

Yargı Teşkilatı Toplantısı'nın 2 yılda bir yapılırken, bundan sonra her yıl yapılmasına karar verdiklerini de anlatan Şahin, “Çünkü konuşulan konulardan ziyade Türkiye'nin muhtelif yerlerinde yargı erkini omuzlamış olan başsavcılarımızın, komisyon başkanlarımızın, Bölge İdare Mahkemesi başkanlarımızın bir araya gelmeleri, aralarında iletişim kurmaları, tanışmaları kuşkusuz ki kaynaşma ve dayanışmayı da gündeme getiriyor. Ben de son derece yararlandım” diye konuştu.

Bakan Mehmet Ali Şahin, toplantıda yargı mensuplarının “Çok ilginç, değerli görüş ve önerilerle” geldiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

“Bundan önce 2006'da yapılan toplantıda 173 öneri gelmiş. Adalet Bakanlığımız bunların hepsini tespit etmiş ve bunlardan 72'si gerçekleştirilmiş. Zannediyorum tam rakam verilmedi ama, bu toplantıda da 200 civarında savcı ve hakim arkadaşlarımızdan, gerek yargı alanıyla ilgili yeni yasal düzenleme bağlamında, gerekse idari bakımdan hem Adalet Bakanlığımıza, hem Cumhuriyet savcılıklarımıza düşen görevlerle ilgili öneriler geldi. Bunların da önemli bir bölümünü önümüzdeki süreç içinde gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. Hepimizin temel amacı, bu ülkede yargı teşkilatının vatandaşlarımızın arzu ettiği şekilde hızlı çalışabilmesi, verimli çalışabilmesi ve böylece gerçekten mülkün temelinin adalet olduğunu bir kez daha uygulamalarımızla ortaya koymamızdır. Tüm arkadaşlarımız bu duyarlılıkla toplantıya katıldılar, katkı sağladılar. Bana göre çok yararlı bir toplantı olmuştur.”

Yenişafak



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,018 µs