En Sıcak Konular

Diyarbakır'da mayın patladı: 1 asker yaralı

25 Mayıs 2008 18:16 tsi
Diyarbakır'da patlayıcı maddenin patlaması sonucu 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Hatay'ın Hassa ilçesinde ise bir terörist, güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Güvenlik güçlerine karşı vurkaç taktiğini kullanan teröristler, araziye patlayıcı tuzağı kurmaya devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde, bugün saat 03.30 sıralarında güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyetinde terör örgütü mensupları tarafından araziye tuzaklanmış patlayıcı maddenin patlaması sonucu bir güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi. Yaralanan Mehmetcik, tedavisi yapılmak üzere Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şırnak'ın Akçay ilçesi dağlık arazi kesiminde yapılan arama ve tarama faaliyetinde ise terör örgütü mensuplarınca araziye tuzaklanmış 3 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde güvenlik güçlerince bulunarak imha edildi.

Elazığ-Tatvan seferini yapan yük ve yolcu taşıyan trene yönelik dün saat 10.30 sıralarında teröristlerce kurulan mayın tuzağının 30 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlandığı belirlendi. Genelkurmay Başkanlığı, Elazığ'dan Tatvan istikametine gitmekte olan 52862 sefer sayılı ticari yük treninin Bingöl Palu ilçesi Burgudere Köyü bölgesinde terör örgütü mensuplarınca raylara döşenen 30 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış 2 ayrı patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu 2 vagonu raydan çıktığını, demir yolunda ve traverslerinde hasar meydana geldiğini açıkladı. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Bingöl'ün Suveren ilçesi dağlık arazi kesiminde yapılan arama ve tarama faaliyetinde, terör örgütü mensuplarınca patika yola tuzaklanmış patlayıcı madde güvenlik güçlerince bulunarak imha edildi.

cihan

 



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,675 µs