Ergenekon sorgusu | " /> Ergenekon sorgusu | "/>

En Sıcak Konular

Zihni Çakır'a Ergenekon sorgusu

25 Mayıs 2008 18:12 tsi
Zihni Çakır'a Ergenekon sorgusu Ergenekon çetesini deşifre eden gazeteci olarak tanınan Zihni Çakır gözaltına alınarak ifadesine başvuruldu. Peki, neden?

Ergenekon üzerine yazdığı kitaplarla dikkatleri üzerine toplayan Gazeteci Zihni Çakır, Ankara'da göz altına alındı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla harekete geçen Ankara Terörle Mücedele ekipleri, Cumartesi akşam 21.00 sularında Çakır'ın misafir olduğu eve baskın düzenledi.  
 
Göz altı sebebinin son kitabı "Kod Adı: Darbe" olduğu öğrenildi. Kitapta MİT ve Genelkurmay'a ait gizli belgeler yer alıyordu. Polis tarafından ifadesi alınan Çakır'a belgelerle ilgili sorular soruldu. Çakır daha önce de Öz tarafından İstanbul'a çağrılmış ve bilgisine başvurulmuştu. Gözaltına alınmadan kısa bir süre önce Zaman'a konuşan Çakır, savcının talimatından haberdar olduğunu belirterek, "Her an beni alabilirler." demişti. Yazar, son günlerde sürekli takip edildiğini de sözlerine eklemişti. Son olarak Sabancı suikastıyla ilgili yayınladığı belge yüzünden terör örgütü DHKP-C'nin hedefine oturan Çakır, Zaman'a yaptığı açıklamada can güvenliğinden endişe ettiğini söylemişti.

Zihni Çakır, son dönemlerin en dikkat çeken yazarlarındandı. Daha Ergenekon operasyonu yapılmadan yazdığı kitabına "Ergenekon'un Çöküşü" adını vermişti. Bu kitapta, vatanseverlerle ilgili önemli bilgiler vermiş, ilişkiler ağını deşifre etmişti. Ardından çeteye yönelik operasyonlar başlamış ve Çakır ikinci kitabına "Ergenekon'un Çöküşü 2" adını vermişti. Bu kitapta da çetenin sol ayağına yönelik bilgiler vardı. Kitapta, Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'na yönelik suikast girişiminden bahsetmiş ve arkasında Ergenekon'un sol ayağının olduğunu ileri sürmüştü. Son çıkardığı kitap "Kod Adı: Darbe"de de çarpıcı iddialar vardı. Bir çok gizli belgenin yer aldığı kitapta, Sabancı suikastıyla ilgili MİT'e ait olduğu öne sürülen bir rapor da vardı. Buna göre, suikastı Susurlukçu Abdullah Çatlı'nın organize ettiği, DHKP-C'nin ise sadece tetikçi olarak kullanıldığı iddia ediliyordu. MİT, bu belgeyi yalanlamış ama Çakır, iddialarının arkasında durmuştu.
 
Zaman



Bu haber 1,549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,986 µs