En Sıcak Konular

MHP’li vekiller Başbakan’ı niçin üzdü?

25 Mayıs 2008 14:37 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP milletvekillerinin 1 Mayıs olayları ile ilgili hakkında verilen gensoruya CHP milletvekilleri ile birlikte el kaldırmasına üzüldüğünü söyledi.

Erdoğan, Ankara ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde konuştu. 1 Mayıs'ta İstanbul Taksim çevresinde yaşanan olaylarla ilgili konuşan Erdoğan, Bakanlar Kurulu kararı ile 1 Mayıs'ı 'Emek ve Dayanışma Günü' ilan etmelerine, kutlamalar için yer göstermelerine rağmen, bazı sendikaların 'Biz nereyi istersek orada yaparız' diyerek, Taksim'e çıkmak konusunda ısrarcı davrandığını hatırlattı.

İLLEGAL ÖRGÜTLER ONLARLA BİRLİKTE YÜRÜDÜ
Buna müsaade etmediklerini kaydeden Erdoğan, "Ne oldu ? Biz kendilerine, bak, bunu kontrol edemezsiniz dediğimizde, malum sendikanın başkanına veya başkanlarına, buyurun. İllegal örgütler, onlarla beraber yürüdüler, bu illegal örgütler onlarla beraber yürürken, ne yazık ki bu ülkenin parlamentosunda olan milletvekilleri de onların saflarında yer aldılar. Ve işte o CHP geldi şahsımla alakalı gensoru verdi. Niçin ? Taksim meydanını niye vermedik ? Ben görevimi yaptım. Ve şu anda görevimi yapmanın arkadaşlarımla, valilerimle, bakanımla, polislerimle görevimi yapmanın mutluluğu içindeyim, kim ne dese desin" diye konuştu.

POLİS BİR YERE KADAR TAHAMMÜL EDER
Olayların ardından, bazı kesimlerin polisi hedef almasını da eleştiren Erdoğan, "Bütün bunlara karşın, efendim niçin polis böyle davranmış. Kusura bakmayın, polis bir yere kadar tahammül eder, tahammülün de bir sınırı var. O sınırdan sonra polis de yapması gerekeni yapmıştır ve yapar" dedi.

MHP’NİN ONLARLA HAREKET ETMESİNE ÜZÜLDÜM
Olayların ardından hakkında gensoru verildiğini de hatırlatan Erdoğan, "Bu gensoru verildi. Ben bir şeye çok üzüldüm. O üzüldüğümü söyleyeyim sizlere nedir. Ne yazık ki, bu gensoru illegal örgütlerin legal örgütle hareket ettiği olaya bizim muhalefet etmemiz nedeniyle şahsıma verildi. İyi güzel de ben, doğrusu MHP'nin onlarla hareket etmesine üzüldüm. Nasıl onlarla beraber hareket etti ? Nasıl onlarla beraber el kaldırdı ? Ona üzüldüm. Bu üzüntümü burada söylemek zorundayım. Çünkü biz, meşru olana, legal olana evet diyoruz. Ama bu ülkeyi illegal yapılara asla teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

CHP’NİN HALK İLE ARASINDA DUVAR VAR
Konuşmasında, CHP'yi de eleştiren Erdoğan, "Bu CHP'nin halk ile arasında duvar var. Bu duvarı bilin. Bu duvar olduğu içindir ki, bu CHP ülkemizde hiçbir zaman iktidar olamayacak. Bununda müjdesini sizlere veriyorum. Olamayacağı için başka yollarla gelebilir miyim gayreti içinde. Boşuna çırpınma o yollarla da gelemeyeceksin. Çünkü benim milletimin feraseti ve anlayışı, size bu yolu ne yaparsanız yapın açmayacak. Millete tepeden bakmayı, bunlar siyaset zannediyorlar. Kendilerini daima imtiyazlı görüyorlar" ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs