En Sıcak Konular

Erdoğan'dan yargıya sert cevap!

25 Mayıs 2008 13:43 tsi
Erdoğan'dan yargıya sert cevap! Ankara'da konuşan Başbakan Erdoğan, yargı bildirisine çok sert cevap verdi. "Sessiz kalamazdık" diyen Erdoğan yargının durumdan vazife çıkardığını savundu. İşte o sert sözler:

Başbakan Erdoğan, Ankara AK Parti Merkez Kadın Kolları İkinci Olağan Kongresi'nde konuşuyor. Erdoğan yargıya çok sert cevap verdi.

İşte o açıklamalar:

"Kimseye kırgın değiliz. Hiç bir netice gerçeği değiştiremez. Onların tercihine ne kadar saygılıysak onlar da bizim tercihlerimize o kadar saygılı... Partimizi nasıl kurduysak güçlü Türkiye'yi öyle kuracağız. Laiklikten geriye dönüş yoktur. Olamaz. Mesele laiklik değil. mesele yaşam biçimimizdeki faklılıklardır. Mesele başı açık kapalı olmaktır. Mesele işçi ve çiftçi olmaktır. Herkes kendi tercihine müdahale edilmemesini istemektir. Birbirimize bu kadarını nasıl çok gerebiliriz. hangi hakla birbirimizin yaşam biçimine müdahale edebiliriz. Biz herkesin yaşam hakkını karşılamak için siyaset yapıyoruz. Mesele Türkiye'nin gerçek demokratik bir ülke olup olmayacağıdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın bunu gerçekleştireceğiz. Yargıda yasamada yürütmede bizimdir. Gönül arzu eder ki yargı şunu demeliydi. benim görev alanımı bellidri bunun dışına çıkmamam lazımdır. Yürütme benim görev alanım bellidir. demeliydi. Kimse kusura bakmasın kapatma davası ile ilgili bir bildiriyi cevapsız bırakmak 16 buçuk milyona saygısızlık olur. Sessiz kalamazdık. herkes içini yapmalı. Yargı durumdan vazife çıkardı, böyle bir yetki olamaz. Anayasa'nın 138. madesini çiğnediler. Neticesi ne olursa olsun buna katlanmak mümkün değildir.  Hepimizin amacı bu rejimi daha güçlü hale getirmek.

12.5 milyar dolarlık GAP eylem planını Diyarbakır'da açıklayacağız. Buralar bizim vatanımız. Buraları dışarıda tutamayız. Terör örgütü Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Kolay değil 10 yılların eksikliğini gideriyoruz.

haber7
 



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,355 µs