En Sıcak Konular

Bakan Şahin'den hakim ve savcılara çağrı!

25 Mayıs 2008 13:07 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hakim ve savcılara "Adaletten ayrılmayın" çağrısında bulundu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Hakim ve savcılarımızın maaşlarında yüzde 40 artış sağladık. Beklentimiz, millet adına şudur: Adaletten ayrılmayın. Yandaş yargı organı istemiyoruz'' dedi.

Bakan Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, partililere hükümetin hizmetlerinden örnekler verdi.

Birçok alanda olduğu gibi yargı alanında da Cumhuriyet tarihinin en önemli hizmetlerinin iktidarları döneminde gerçekleştiğini kaydeden Şahin, yargı teşkilatı mensuplarının maaşları, çalışma koşulları ve lojman sorunlarının çözümünde çok önemli adımlar atıldığını, atılmaya da devam edileceğini bildirdi.

İşlerinin yargıya da hizmet olduğunu dile getiren Şahin, yeni ceza infaz evlerinin yanı sıra 33 yeni ve son derece modern adliye sarayının inşaatının devam ettiğini, binaları bu yıl hizmete açacaklarını söyledi.

"ADALETTEN AYRILMAYIN"

"Niye yapıyoruz bütün bunları?" diyen Şahin, "Bizim adalet dağıtan hakimlerimiz ve savcılarımız son derece modern binalarda hizmet üretsinler istiyoruz. 3 yıl sonra bu ülkede görev yapan hiçbir hakim ve savcımız lojmansız kalmayacak. Hakimimiz, savcımız mutlaka lojmanda oturacak. Onların bir ekonomik sıkıntı içinde olmalarını istemiyoruz" dedi.

Mehmet Ali Şahin, "Çünkü onlar çok önemli davalarda karar veriyorlar. Onlara çok önem veriyoruz. Değer veriyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi İktidarı, hakim ve savcılarımızın bundan 1.5 yıl önce maaşlarına yüzde 40 artış sağladı" diye konuştu.

"Başbakanlık Müsteşarı'nın seviyesine getirildi maaşları. Ekonomik sıkıntı çekmesinler diye. Fakat kendilerinden bu millet adına beklentimiz şudur: Adaletten ayrılmayın, haktan ayrılmayın" diyen Şahin, "Günlük siyasi çekişmelerin arasında olmayın. Bunlarla uğraşmayın. Sadece, (Adalet mülkün temelidir) kuralı neyi gerektiriyorsa, o şekilde hareket edin. Bunu söylerken bu şekilde hareket etmiyorlar demek istemiyorum. Bu konuya daha fazla özen göstersinler diye altını çiziyorum" dedi.

"YANDAŞ YARGIYA İHTİYACIMIZ YOK"

Konuşmasında "yandaş yargı" eleştirilerine de değinen Şahin, "Bizim yandaş yargı organlarına falan ihtiyacımız yok. Yargı organlarının hiç kimsenin yandaşı olmasını istemiyoruz. Sadece hakkın, hukukun ve adaletin yandaşı olmalarını istiyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Şahin, yeni yapılan cezaevlerine Avrupa'dan bakan nezdinde heyetlerin götürüldüğünü ve heyetlerin tesisleri takdirle karşıladıklarını belirterek, "Geçmişte Geceyarısı Ekspresi filmleriyle anılan cezaevlerine artık Avrupalı bakanları, heyetleri götürüyoruz. Onlar da bize, Avrupa'da bile böylesi modern ceza infaz kurumlarının olmadığını söylüyorlar. Bu bizim suç işlemiş olsa da insanımıza verdiğimiz değeri gösterir" diye konuştu.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Konuşmasında muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde de bulunan Bakan Şahin, "Muhalefetin (yararlı işler çıkmasın) diye bu kadar muhalefetine rağmen, bu ülkeden bu hizmetler ortaya çıkıyor. Türkiye'de her şeye muhalefet eden bir muhalefet anlayışı var. Bu ülke yararına yararlı birşey varsa, lütfen siz de destek verin. Bana göre, prim de yaparsınız" dedi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun "mezarda emeklilik" olarak adlandırıldığını, kanunun getirdiği güzellikler ve faydaların ise muhalefet tarafından elinin tersiyle itildiğini belirten Şahin, yasanın kadınlar ve kız çocukları yararına olan bazı hükümlerini anlattı.

Mehmet Ali Şahin, "Bu kanun yürürlüğe girdi. Artık bu ülkede yaşayan herkes sağlık sigortası kapsamına alındı. Yasadaki kadınlara yönelik erken emeklilik ile çeyiz parası da kız çocukları için pozitif ayrımcılıktır. AK Parti'nin kız çocuklarına verdiği değerin göstergesidir" diye konuştu.

AA



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,814 µs