En Sıcak Konular

Dağlıca Tabur Komutanı Onur Dirik görevden alındı!

25 Mayıs 2008 12:49 tsi
PKK'lı teröristlerin Dağlıca'da konuşlu tabura 21 Ekim 2007'de düzenlediği baskın sırasında tabur komutanı olarak görev yapan Kurmay Yarbay Onur Dirik görevinden alındı.

Onur Dirik son olarak video paylaşım sitelerine düşen ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla gündeme gelmişti.  
 
Hakkâri Yüksekova'da, Irak sınırındaki Dağlıca sınır karakoluna yapılan baskın kamuoyunda büyük infial oluşturmuştu. Baskın sırasında 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmış, 8 asker de teröristler tarafından kaçırılmıştı. Dağlıca Tabur Komutanlığı'na geçen yıl getirilen, baskın sonrasında eleştirilerin hedefi haline gelen ve hakkında idari tahkikat başlatılan Yarbay Dirik, dün görevinden alındı. Dirik, Afyonkarahisar'da konuşlu İkmal Komutanlığı'nın Lojistik Şube Müdürlüğü'ne atandı.

Olayda ihmali olduğu ileri sürülen Onur Dirik'in, geçtiğimiz günlerde video paylaşım sitelerine düşen ses kaydı büyük yankı uyandırmıştı. Onur Dirik'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında özetle şu ifadeler yer alıyordu; "Bizim bu olaydaki (Dağlıca baskını) dehşet hatamız o Ramazan Yüce'nin teröristlerin dinlendiği telsizin başına konulması. Benim, bölük komutanının ve onun kol komutanının, üçümüzün de görevden alınması lazımdı... Hadi tespit edemedin (Ramazan Yüce'nin PKK'lı olduğunu). Ya (tespit) etmene gerek yok ki! Adam kendi el yazısıyla zaten 'ben PKK'lıyım diyor. Ben örgüt propagandası yapmaktan yattım diyor. Bir bakıyorsun herif 8,5 ay yatmış cezaevinde." Onur Dirik, ses kaydında üzüldüğü iki konunun 'Ramazan Yüce ve tutukluk yapan silahlar' olduğunu anlatıyor ve "Vallaha 8 adama filan üzülmüyorum." diyordu.

zaman



Bu haber 1,010 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,479 µs