En Sıcak Konular

Hayatının gafını yaptı!

25 Mayıs 2008 11:50 tsi
Hayatının gafını yaptı! Başkanlık yarışından çekilmesi yönündeki baskıları, Obama'nın öldürülebileceğini ima ederek reddeden Hillary hemen özür diledi. Obama'nın cephesiyse "Çok talihsiz" açıklamasını yaptı..

ABD'deki başkanlık seçimi kampanyası "suikast" imasıyla karıştı. Demokrat Parti'nin aday adaylarından Hillary Clinton, belki de yarışın başından beri hep kapalı kapılar ardında dile getirilen "Barack Obama'nın suikasta kurban gidebileceği" şeklindeki bir iddiayı basının önünde ima edince büyük tepki çekti. 3 Haziran'da seçimlerin yapılacağı Güney Dakota eyaletinde yayımlanan yerel bir gazeteye söyleşi veren Clinton, seçimlerde rakibinin geride kalması nedeniyle kendisine yönelik "çekil" çağrılarına yanıt verdi.

KENNEDY SUİKASTI
Ağustos ayında yapılacak kongreye kadar yarışta kalacağını dile getiren 60 yaşındaki Senatör, kimi yarışların tarihte kendisininkinden çok daha uzun sürdüğünü "maksadını aşan" şu sözlerle anlattı: Kocam (eski başkan Bill Clinton), 1992'de adaylığı haziran ayının ortalarındaki seçimlerine kadar kazanamamıştı. Hepimiz, Bobby Kennedy'nin haziranda California'da suikasta kurban gittiğini hazırlıyoruz."

GİZLİ SERVİS KORUYOR
Birçok yorumda, Hillary'nin Obama'nın öldürülebileceğini ima ettiği belirtilirken Obama cephesinden büyük tepki geldi. Siyahi Senatör'ün kampanyasından yapılan açıklamada, "Clinton'ın sözü çok talihsiz. Böyle sözlere bu yarışta yer yoktur" denildi. Clinton da, bir özür mesajı yayımlayarak, yanlış anlaşıldığını savundu. Barack Obama (47), aldığı ölüm tehditleri nedeniyle, ABD'nin önemli kişilerinin ve ABD'ye giden siyasi konukların güvenliğinden sorumlu olan gizli servis tarafından korunuyor. ABD basınında da birçok kez Obama'nın, siyahi başkan istemeyen çevreler tarafından öldürülebileceği yönünde iddialara yer vermişti.

Markette özür diledi
Hillary Clinton, yaptığı gafın haber sitelerine düşmesinden sadece birkaç saat sonra, süpermarkette seçim gezisi yaparken kendisini izleyen gazetecilere konuştu. Clinton, "Ben Demokrat Parti'nin tarihini anlatmak için o örneği verdim. Bazen adaylık sürecinin hazirana kadar sürebileceğini ima ettim" dedi. Ancak bu sözler de tepkileri yatıştırmadı.

Aday Kennedy 3 kurşunla öldürülmüştü
1963'TE suikasta kurban giden ABD Başkanı John F. Kennedy'nin kardeşi Robert F. "Bobby" Kennedy, 1968'de Demokrat Parti'den başkanlık adaylığını açıkladı. California'da rakibi McCarthy'yi geçen Kennedy, zafer konuşmasını Los Angeles'taki bir otelde yaptı. Kürsüden inerken Filistinli saldırgan tarafından 3 kurşunla öldürüldü. Kennedy'yi İsrail'e desteği için öldürdüğünü söyleyen Sirhan Bişara Sirhan adlı zanlı, halen ömür boyu hapis cezası çekiyor. Suikastın ardındaki nedense hâlâ tam belli değil. Bir rapora göre, Kennedy sırtından vuruldu, oysa ki zanlı önünde duruyordu. Ayrıca iki ayrı yerden silah sesi geldiği öne sürülmesine karşın ikinci kişi asla bulunamadı.

sabah
 



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,752 µs