En Sıcak Konular

Beşiktaş'ın yeni stadında yok yok

25 Mayıs 2008 11:01 tsi
Beşiktaş'ın yeni stadında yok yok

Beşiktaş yeni Kartal Yuvası projesi ile ekonomik gücünü artırmayı planlıyor. 42 bin kapasiteli ve 2 katlı olarak planlanan statta 6 bin kapasiteli 200 de loca yer alacak. İşte özellikler:

Beşiktaş’ın yeni Kartal Yuvası’nda yok yok

Bir endüstri haline gelen günümüz futbolunda kulüplerin modern bir stada sahip olmadan ayakta kalması mümkün değil. Fenerbahçe’nin Şükrü Saracoğlu’nu yapıp kalıcı bir gelir kaynağı sağlamasının ardından Galatasaray da Seyrantepe’deki Aslantepe projesi ile çağı yakalama yolunda önemli adımlar attı. Beşiktaş da yeni Kartal Yuvası, yani İnönü Stadı projesi ile ekonomik gücünü artırmayı planlıyor. Hazırlanan yeni İnönü Stadı projesine göre stat sadece maç günleri değil 200 gün çalışacak. Üstü kapalı bir kompleks olarak inşa edilecek olan stat 42 bin kapasiteli ve 2 katlı. 6 bin kapasiteli 200 de loca yer alacak. Ayrıca 5 bin kişilik tiyatro ve konferans salonu, 2 bin 500 araçlık da otopark yeri olacak.

 

İLK KAZMA GECİKTİ

BEŞİKTAŞ yönetimi, İnönü Stadı’nın kapasitesini artırmak için uzun süredir çaba harcıyor. Stadın bulunduğu alan tarihi nitelik taşıdığı için Anıtlar Yüksek Kurulu, burada inşaat yapılmasına izin vermiyor. Beşiktaş yönetiminin çabaları sonucunda gerekli iznin alındığı ve inşatın büyük ihtimalle 19 Mayıs’ta başlayacağı açıklanmıştı. Ancak bürokratik engellerden dolayı bu tarih haziran ayına ertelendi. Bu durum da çeşitli söylentilerin ortaya çıkmasına yol açtı.

İstihbarat bakandan

Başkan Yıldırım Demirören’in Divan Kurulu toplantısında “İnönü Stadı Projesi’ni engelleyen Beşiktaşlılar var” sözlerinin ardından gözler bu meçhul Beşiktaşlı’ya çevrildi. Asbaşkan Behçet Ümitlen, projeyi engellemek isteyenlerin Beşiktaşlı olduğunu kendilerine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun ilettiğini açıkladı. Ümitlen, bakanın “Projeyi engellemek isteyen Beşiktaşlılar var” şeklindeki sözlerine çok şaşırdıklarını belirterek, “Bakanımız bu şahsın kim olduğu konusunda isim vermedi. Doğrusu kim olduğunu biz de çok merak ediyoruz” diye konuştu.

Akşam
 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs