büyük acısı!.. | " /> büyük acısı!.. | "/>

En Sıcak Konular

Eski Savcı Vural Savaş’ın büyük acısı!..

25 Mayıs 2008 10:22 tsi
Eski Savcı Vural Savaş’ın büyük acısı!.. Gaziantep’te konuşan eski Cumhuriyet Savcısı Vural Savaş, hem Haşim Kılıç’ı hem de Anayasa Raportörü Osman Can’ı ağır bir şekilde eleştirdi. Refah Partisi ve Saadet Partisi’nin kapatılması istemiyle dava açan Savaş, bakın neden yak

Refah Partisi ve Saadet Partisi’nin kapatılması istemiyle dava açan Savaş, 2001 yılından bu yana parti kapatılmamasından yakındı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nce düzenlenen imza gününe katılmak üzere Gaziantep'e gelen Vural Savaş, ticaret odasında bir konferansa katıldı. Burada konuşan Savaş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Ak Parti'nin kapatılmasına yönelik açılan dava ile başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davanın raportörü mahkeme üyesi Osman Can'ı hedef aldı.

HAŞİM KILIÇ ANAYASA’YA AYKIRI SEÇİLDİ
Haşim Kılıç'ın başörtüsü yasağına ilişkin davanın Haziran ayında görüşüleceğine yönelik açıklamalarını anımsatan Savaş, kendi kitabına da atıfta bulunarak Haşim Kılıç'ın Anayasa'ya aykırı kanunla Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildiğini öne sürdü. Haşim Kılıç'ın her iki davaya da raportör olarak Osman Can'ı görevlendirmesini eleştiren Savaş, Osman Can'a ait bir kitaba atıfta bulunarak şöyle konuştu: "Osman Can'ın kitabından size sadece 3 cümle söyleyeceğim. Diyor ki; Türkiye'deki sorunlar laiklik ve milliyetçilikten kaynaklanıyor. Ayrıca diyor ki; Anayasa Mahkemesi verdiği yeni kararlarla yeni bir din yaratmıştır. Leyla Şahin'in davasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye'yi haklı gördü. Osman Can, diyor ki kitabında; 'Artık AİHM'in meşruiyeti, tartışılır hale gelmiştir bu kararla.' Şimdi her iki dava Haşim Kılıç tarafından Osman Can'a veriliyor. O da diyor ki; 'Anayasanın ilk 3 maddesinin değiştirilebilmesi için teklif verilemez. Değiştirilemez. Ama onun dışındaki anayasa değişiklikleri, ancak şekil bakımından incelenir. 3 yönden incelenir. Yeterli çoğunluk teklif etmiş mi, ivedilikle görüşülmemiş mi, bir de yeterli çoğunluk evet demiş mi? Buna bakılır’ diyor. “Bunlar sağlamsa o Anayasa değişikliği yürürlüğü girer’ diyor." diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜNDEN İKİ PARTİ KAPATILDI
Anayasa Mahkemesi'nin, daha önce aldığı 2 kararla başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına yönelik düzenlemeleri iptal ettiğini, başörtüsü düzenlemelerinin laiklik ilkesine aykırı bulduğunu için 2 partiyi kapattığını ve bunlara yönelik açılan itiraz davalarının AİHM tarafından reddedildiğini belirten Savaş, "Anayasa Mahkemesi bu tarihi kararında derse ki; 'Arkadaş! 3 maddede değişiklik olmadığına göre ben buna dokunamam. Bu Anayasa hükmü haline gelir.' O zaman isterseniz artık Türkiye'yi paramparça edersiniz. Bir şeriat devleti haline de getirebilirsiniz. Neden?.."

ANAYA MAHKEMESİ TARİHİ BİR KARAR VERECEK
Anayasa Mahkemesi'nin çok tarihi bir karar verme arifesinde olduğunu yineleyen Savaş, "İnanın şu anda Anayasa Mahkemesi çok tarihi bir karar verme arifesinde. Dış ülkelerin baskısı; (üyelerin) çoğu da yeni seçildi. Bu konulara eğilimli o raportörün etkisiyle 'Biz bunu şekil bakımından inceleyebiliriz; dokunamayız' dediği andan itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nin sonu gelir. Veya getirmenin yolu açılır." şeklinde konuştu.

KAPATMA DAVASI ERKEN AÇILSAYDI, BU KADAR OY ALAMAZLARDI
Konuşmasının bir bölümünde Ak Parti'ye yönelik kapatma davasının geç açıldığını söyleyen Savaş, Avrupa'da kapatma davası açılan partilerin sonraki seçimlerde hep oy kaybettiğini öne sürdü. Savaş, "Dünyada hangi parti kapatılmışsa bir sonraki seçimde mutlak şekilde oy kaybetmiştir. Bizde de Refah Partisi kapatıldı. Akla gelebilecek her türlü mağduriyet, işte kayıp trilyonu da ben ortaya çıkardım. Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkumiyeti de gerçekleşti. 1999 seçimlerinde bunlar yüzde 5-6 oy kaybettiler. Birinci parti DSP; ikinci Parti MHP oldu; bunlar 3. parti olabildiler. Ama ondan sonra IMF politikaları, Ecevit'in rahatsızlığı, Kemal Derviş'in politikaları hepsi üst üste bindi. Vatandaşta gitti oy verdiği partileri, yani koalisyonu devre dışı bıraktı."

7 YILDIR PARTİ KAPATILMIYOR
2001'den beri Türkiye'de parti kapatılmasına yönelik bir girişim olmadığından yakınan Savaş, "Acaba bu dava zamanında açılışmış olsaydı, oylarını artırabilirler miydi? Artı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olabilir miydi? Şimdi yapmayı tasarladıkları anayasa değişikliklerini yapabilirler miydi?" biçiminde konuştu.
 
8sutun



Bu haber 1,072 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,206 µs