En Sıcak Konular

Baykal'ı kötü bir sürpriz bekliyor !

25 Mayıs 2008 09:53 tsi
Baykal’ın 500 bin YTL’lik makam aracının vergisi ödenmedi. Maliye haciz çıkardı. Yine CHP’ye ait pek çok makam aracı polis otoparkına çekilecek.

CHP Genel Merkezi üzerine kayıtlı 06 CHP 01 plakalı 2007 model Mercedes’in hacizli yakalamalı olduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi ‘www.ankara.pol.tr’de yapılan plaka sorgulamasında da görülüyor.

YAKLAŞIK 5.5 trilyon lirayı kamuoyunun önüne çıkarmaktan kaçındıkları belgesel için ödeyen CHP’nin son 3 dönemdir parti genel merkezine ait hiçbir aracın motorlo taşıtlar vergisini ödemediği ortaya çıktı. ‘Atatürk’ün Kurduğu Partinin Öyküsü’ isimli 13 bölümlük belgesel için Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu dönemde Kanaltürk’e 5 trilyon 536 milyar lira ödeyen CHP’nin başı zamanında faturalandırılmayan kayıp 4 trilyon lira ile dertte. Kayıp 4 trilyonla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı bekleyen CHP’nin başı şimdi de vergi borcu nedeniyle Maliye Bakanlığı ile derde girdi.

24 BİN YTL VERGİ BORCU
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı, trafikte herhangi bir maliye veya polis denetimine rastlaması halinde, kötü bir sürpriz bekliyor. Baykal’ın 06 CHP 01 plakalı aracı Emniyet kayıtlarına hacizli yakalama emri ile girdi. CHP Genel Merkezi’nin 2007 yılı Şubat ayında yaklaşık 500 bin YTL ödeyerek aldığı özel yapım 600 SL Mercedes makam aracının motorlu taşıtlar vergisi alındığı günden bu yana ödenmedi. Edinilen bilgilere göre gecikme faizi hariç Baykal’ın aracının 2007 yılı için 11 bin 845 YTL, 2008 yılı için ise 12 bin 697 YTL’lik vergi borcu bulunuyor.

YAKALANIRSA YEDDİEMİNE
CHP’NİN sadece Baykal’ın 500 bin YTL’lik makam aracının değil, partiye kayıtlı araçlarının hepsinin motorlu taşıtlar vergilerini üç dönemdir ödemediği öğrenildi. CHP’nin vergi borçlarını ödememekteki isteksizliği üzerine Maliye Bakanlığı harekete geçti. Maliye Bakanlığı CHP Genel Merkez’e ait çok sayıda makam aracı üzerine de, aynı gerekçeyle, hacizli yakalama kararı çıkarttı. Bu karar 23 Şubat 2008 tarihinde tescillendi ve polis kayıtlarına girdi. Maliye Bakanlığı’nın yakalamalı haciz kararı yürürlüğe girdi. CHP Genel Merkezi’ne ait araçlar üzerindeki hacizli yakalama emri, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinde de görülüyor. Söz konusu karar uyarınca, Baykal’ın aracı trafikte vergi yahut polis denetimine girerse, otoparka çekilecek. CHP Genel Merkez, vergi borcunu ödeyip ‘borcu yoktur’ yazısını getirmesi halinde araç Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı yediemin otoparkından alınabilecek.

‘PARAMIZ VAR, ÖDERİZ’
SON kongrenin ardından partinin genel muhasibi olan mali müşavir ve eski TÜRMOB Başkanı Mustafa Özyürek ise haciz kararından haberi olmadığını söyledi. Konuya ilişkin star’ın sorularını yanıtlayan CHP Genel Muhasibi Mustafa Özyürek ‘Olur mu öyle şey? Partinin bankada parası var, pulu var. Niye arabasına haciz, yakalama koysunlar ki?’ dedi. Özyürek konuyu inceleyerek gereğini yapacağını belirtti.

star




Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,968 µs