En Sıcak Konular

DTP'nin kuraklık mitingine tepki

24 Mayıs 2008 18:01 tsi
DTP, 4 ilde planladığı kuraklık mitinglerinin ikincisini yaptığı Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde çiftçiler tarafından protesto edildi.

Mitingden önce basın açıklaması yapan Diyarbakır'daki ziraat odası başkanları, DTP'nin düzenlediği mitingin siyasi olduğunu belirterek tepki gösterdi.

DTP'nin Bismil ilçe stadında yoğun güvenlik önlemi altında yapılan mitinge yaklaşık 600 kişi katıldı. DTP'nin hükümetin çiftçiye sahip çıkmadığını iddia ederek düzenlediği miting beklenen ilgiyi görmedi.

Yaklaşık 600 kişinin katıldığı mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sık sık yuhalanırken, "Katil Erdoğan" yazılı dövizler açıldı.

Mitingde konuşan DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, hükümetin zor durumdaki çiftçiyi 3-5 kuruşla kandırmaya çalıştığını öne sürdü.

Kışanak, " Bu halk 3-5 kuruşun ne anlama geldiğini biliyor. Seçim döneminde biz halkımızın onlara nasıl cevap vereceğini biliyoruz. Türkiye'de yaşanan gerçekliğin artık üstünü örtemezler. Çünkü halkın sefaleti ortadadır." diye konuştu.

Her sınır ötesi hava herakatının 20 milyon YTL'ye mal olduğunu iddia eden Kışanak, "Siz oraya harcayacağınız parayı çiftçiye verin." dedi.

Aşırı sıcak altında konuşmaları dinleyen katılımcılar yakıcı güneş ışınlarından korunmak için taşıdıkları dövizleri kullandı. Kimileri dövizleri başının üstünde tutarken kimsi de döviz yazılı kartonu şapka yapıp kafasına geçirdi.

Öte yandan DTP'nin Kuraklık Mitingi'ne Diyarbakır ve ilçelerindeki 13 ziraat odasının başkanı ise tepki gösterdi. Oda başkanları adına konuşan Bismil Ziraat Odası Başkanı Hibettullah Ay, mitingin tamamen siyasi olduğunu çiftçilerle ilgisi bulunmadığını söyledi.

Ziraat Odaları olarak kuraklık nedeniyle mağdur olan çiftçilerimizle ilgili hükümet ile sürekli görüşme halinde olduklarını anlatan Ay, "Özelikle Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile sık sık yaptığımız görüşmeler neticesinde çiftçilerimizin mağduriyetinin telafi edileceğine dair inancımız tamdır. Bu nedenle böyle bir mitingin düzenlenmesinin gereksiz olduğu inancındayız. Söz konusu miting bir siyasi partinin kendi inisiyatifi ile düzenlendiği bir mitingdir. Üyelerimiz katılmamaktadır. Diyarbakır ve 13 ilçe Ziraat Odası bu mitingin içinde değildir" diye konuştu. 

cihan
 



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs