En Sıcak Konular

Fransız lisesinde skandal!

24 Mayıs 2008 15:19 tsi
İstanbul'daki Fransız lisesinde dersin huzurunu bozan öğrencilere inanılmaz ceza... Mahkumlar verilen hücre cezasının benzerinin İstanbul Osmanbey’deki Saint Michel Lisesi’nde uygulandığı iddia edildi.

İddiaya göre, lisede olaylar 2 yıl önce başladı. 9 öğrenci, derste huzuru bozdukları gerekçesiyle, velilerin ‘hücre’ okul yönetiminin ‘anfi’ dediği bodrumda 2 gün tutuldu. Bu iddia, önce okulun vermek istediği ‘5 gün okuldan uzaklaştırma’ cezası üzerine velilerin yaptıkları şikayetle ortaya çıktı. Milli Eğitim müfettişleri, 9 öğrencinin 4-5 metrekarelik kapalı odada 2 gün tutulduğu iddiası hakkında ön inceleme başlattı.

SINAVA BİR AY KALA TASDİKNAME

ÖN incelemenin soruşturmaya dönüştürülmesine karar verildi. Lisede 9 öğrencinin neden tasdikname verilip okuldan gönderildikleri de araştırıldı. Okuldan atılan son öğrenci M.C.D’nin dövüldüğü ve dudağının patlatıldığı iddiası üzerine soruşturma daha da genişletildi. Fransız Müdür Dominique Guicheteau ve Türk Müdür Başyardımcısı İznur Bayramin hakkında da soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın, sınava bir ay kala tasdikname alan son sınıf öğrencisi M.C.D’nin Milli Eğitim’e yazdığı şikayet dilekçesi üzerine başlatıldığı öğrenildi.

SALUT ADALARI GiBi...

Osmanbey’deki Özel Fransız Saint Michel Lisesi’nde uygulandığı ileri sürülen ‘Hücre’ cezası, akıllara Salut Adaları’nı getirdi. Fransa Hükümeti, 1900’lerin başlarında, tropikal bir cennet olan 3 adayı hapishane olarak kullanmış ‘cennet’ denilen takım adaları adeta cehenneme çevirmişti.

‘Annem ziyaretime geldi’

Okul yönetimi, iddialar üzerine şu açıklamayı yaptı: ‘Bodrumda anfi var. Ceza alan çocuklar orada ders yapar. Başlarında öğretmen olur. Kimseyi hapsetmedik, kimseyi okuldan atmadık. Öğrenciler velilerinin isteğiyle tasdikname aldı. Ayrıca çocuklar başarılı değiller.’

Bodrumda kalan öğrencilerden B.B. ise yaşadıklarını şöyle özetledi: ‘Orada hiç ders yapmadık. Hoca da yoktu. Sadece durduk. Biz 6 kişi önce indirildik. Benle beraber A.A, K.D, A.B, C.D, BO saat 09:00’dan 15:00’e kadar bu alanda tutulduk. Arkadaşlarımızı sadece tenefüste görebildik. Uzun bir sıra vardı. Orada oturduk. Suçumuz dersin düzenini bozmaktı. O şekilde 2 gün tutulduk. Ailelerimiz bizi orada gördü. Kendimi hapse düşmüş de ziyaretçim gelmiş gibi hissettim. İnsan içine çıkmıyorduk. Kapı kilitli değildi. Tuvalet bahçede ama dışarı çıkamıyorduk.’

Veliler: Paramızla rezil olduk

Oğlu B.B.’yi ziyarete giden avukat anne Şükran Eroğlu ‘Naziler gibi çocukları tutup 3-5 metrelik bir bodruma kilitlemişler. Bizim 2. gün haberimiz oldu. Oğlumu lise 3’e geçeceği yıl aldım. Okula onca para ödedik sonuçta çocuklarımız kendine güvenini kaybetti. Paramızla rezil olduk’ dedi.

BAKOLARYA YÜZÜNDEN

M.C.D’nin teyzesi D.İ. ise okuldan 100 öğrencinin Fransız Bakolaryası uygulamasıyla sınavsız Fransız üniversitelerine geçebildiğini belirterek ‘Yılda 15 bin dolar ödeyip çocuğunuzu son sınıfta ezilmiş olarak geri alıyorsunuz. Tüm mezunları gönderemeyecekleri için sayıyı düşürüyorlar. Çocuğu okuldan almaya zorla ikna ediyorlar’ diye konuştu.

Bugün



Bu haber 988 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,750 µs