En Sıcak Konular

Komünistler 'Indiana Jones'a savaş açtı

24 Mayıs 2008 15:14 tsi
İdeolojik sabotaj’ diyen Komünistler, filmi yasaklama çağrısı yaptı.

Indiana Jones’un yeni filmi Rusları çileden çıkardı.Özellikle ‘Ünlü Amerikalı oyuncu Harrison Ford’un maceradan maceraya koşan bir arkeoloğu canlandırdığı ve dünyada izlenme rekorları kıran Indiana Jones serisinin yeni filmi, milliyetçilik soslu Sovyet ruhunun yeniden canlandığı Rusya’yı fena karıştırdı. Rus Komünist Partisi üyeleri, arkeolog Indiana Jones’un (Harrison Ford) 1957’de mistik güçleri olan bir kafatasını bulmak için Cate Blanchett’in canlandırdığı kötü bir KGB ajanıyla mücadelesinin anlatıldığı ‘Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı’ adlı serinin son filmini ‘tarihi saptıran kaba bir Sovyet karşıtı propoganda’ diye niteleyip sinemalarda yasaklanması çağrısı yaptı.

Komünist partililer St Petersburg kentindeki toplantıda filme kızgınlıklarını dile getirirken, daha çok tarihi çarpıtmaya dikkat çekti. Partinin internet sitesi www.kplo.ru da öfkeli yorumlarla doldu. Üyelerden Viktor Perov, “Amerika ile birlikte Hitler’i nasıl yendiğimizi ve Bin Ladin Amerikalıları vurduğunda nasıl sempati duyduğumuzu anlattılar. Ama ileri gittiler ve çocukları Komünistlerle korkutuyorlar. Bu insanların hiç utanması yok” çıkışı yaparken, Andrei Gindos oyunculara yüklendi: “Harrison Ford ve Cate Blanchett CIA’e köpeklik eden ikinci sınıf oyuncular. Bu insanları ülkemize girme hakkından mahrum etmeliyiz.”

Filmin ‘ideolojik bir sabotaj’ olduğunu savunan parti şefi Sergey Malinkoviç “Sinemaya 1957’de ne olduğundan habersiz gençlerimiz gidiyor. Sinemaya gidip 1957’de ABD’nin başına dert açtığımız ve neredeyse nükleer savaşa yol açtığımızdan emin olacaklar. Bu saçmalık. 1957’de komünistler, Amerika’da kafatası peşinde koşmadı. Neden bu tür bir yalana ve Batının gençlerimizi kandırmasına göz yumalım?” çıkışını yaptı.

vatan



Bu haber 903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,427 µs