En Sıcak Konular

Başörtüsü yasağına tepki eylemleri sürüyor

24 Mayıs 2008 15:09 tsi
Başörtüsü yasağına karşı, Türkiye'nin pek çok ilinde değişik platformlar tarafından her Cumartesi günü belirli saat ve yerde yapılan protesto eylemi ve basın açıklamaları bu haftada sürdü.

141’inci eylemini yapan Sakarya Başörtüsü Platformu, yargı organlarının muhtıra vermelerini eleştirdi. Açıklamada ayrıca İLKAV’a yönelik kapatma davası ile yazar Nurettin Şirin’e verilen ceza haksızlık olarak değerlendirildi.

Sakarya Başörtüsü Platformu, 141’inci basın açıklamasında Danıştay ve Yargıtay’ın açıklamalarını “27 Nisan muhtırasının ters teptiğini görenler; bu kez yargı organlarını kullanarak yeni muhtıralar veriyor. Bu ittifak; 12 Eylül’ün pekiştirdiği darbeci geleneği, farklı araç ve yöntemlerle yaşatma niyetinin bir ifadesidir” diyerek eleştirdi.

Yüksek yargının “adaletten değil askeri vesayetten yana saf tuttuğu” ifade edilen açıklamada; Kütahya’da kadınların giydikleri yöresel kıyafetlerin tesettüre saldırmak için kullanılması, Açıköğretim sınavlarında başörtüsü yasağı uygulanması ve CHP’li Önder Sav’ın Hac hakkındaki sözleri protesto edildi.

Açıklamada ayrıca, İLKAV’a yönelik kapatma davası ile yazar Nurettin Şirin’e 301. maddeden verilen hapis cezası da hukuk sisteminin ikiyüzlülüğü şeklinde değerlendirildi.

KONYA

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 37. Hafta Basın Açıklaması Kayalı Park Mevkiinde yapıldı. Nahl Sûresi 88- 90. ayetlerinin okunmasıyla başlayan açıklamayı platform adına Ali Eröz yaptı. Eröz, Nene Hatun’un namus ve iffeti için yaptığı izzetli mücadelesinden örnekler verdi. 

19 Mayıs programlarında kız çocuklarına giydirilen kıyafetin bir çıplaklık olduğunu, çağdaşlık adına bunların yapılmasının yanlış olduğunu belirten Ali Eröz, "Milli voleybolcumuza yapılan medya baskısının ve bu olayı bahane ederek kaleme alınan yazıların yanlış ve küçük düşürücü olduğunu" söyledi.

Önder Sav’ın medyaya yansıyan sözlerini kınayıp yaptığının küstahlık ve faşizan davranışı olduğunu ifade eden Eröz, Sav'ı özür dilemeye çağırdı. Bildirinin ardından her hafta olduğu gibi protestocular sesiz şekilde dağıldılar.

haber7
 



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,647 µs