En Sıcak Konular

'AKP kapatılmamalı, çünkü...'

24 Mayıs 2008 14:49 tsi
'AKP kapatılmamalı, çünkü...' 
Eski AKP'li Turan Çömez AKP'nin kapatılmasına karşı. Bu görüşünün gerekçesi ise hayli ilginç. Referans'tan Nuray Başaran'ın Çömez'le röportajının ilgili bölümleri şöyle...

Referans / Nuray Başaran

Kapatma davası gündemde. AK Parti'den Erdoğan'ı çeker alırsak geriye ne kalır?

Birinci sınıf liderler birinci sınıf insanlarla çalışır. Birinci sınıf liderler ekiplerini geleceğe hazırlarlar. Günü geldiğinde o koltuktan çekilmesini bilirler. Sanıyorum Erdoğan'ın burada önemli bir hatası oldu. AK Parti'de birinci adam ve onuncu adam var. Aradaki sekiz kişi yok. Sorunda bundan kaynaklanıyor.

Erdoğan'ın gitmesini bekleyenler var mı?

Ben partinin içinde olmadığım için bilmiyorum. Dışarıdan okuyabildiğim kadarıyla, Erdoğan sonrasına içten içe bir hazırlık olduğunu tahmin ediyorum. Ancak, o partide bulunan herkes Erdoğan'a rağmen bir şey yapamayacaklarını çok iyi bilir. Erdoğan'ın yasaklı olması veya tasfiye olması şeklinde bir arzunun veya beklentinin olduğunu düşünmüyorum. Ama eğer böyle bir süreç çalışacak olursa ondan sonrası için yüreğinde böyle bir heyecan duyan, beklenti taşıyan isimler olduğunu zannediyorum.

Yeni bir parti kuruyor musunuz?

Ben Türkiye'nin yeni bir siyasal anlayışa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu ihtiyacın parti kapanma ile alakası olmadığını düşünüyorum. 28 Şubat sürecinin ardından büyük bir umutla beklenen AK Parti süreci yönetemedi. Ben bu sürecin yönetilememesinde mevcut mahkeme veya anayasa mahkemesi süreciyle de bağlantı kurmuyorum. Bana göre AK Parti başarısız olmuştur. Bu nedenle Türkiye'nin yeni bir siyasi harekete ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

"Türkiye yargı darbesiyle karşı karşıyadır" diye bir algı var, buna katılıyor musunuz?

Yargı darbesi nitelemesi biraz haksızlık olur. Bu ülkenin tüm kurumlarını korumak ve onların saygınlığını muhafaza etmek durumundayız. AK Parti'nin böyle bir dava ile karşılaşmış olmasını büyük bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Kapatılmasını asla arzu etmem. AK Parti'nin kapatılması ekonomik ve sosyal problemleri beraberinde getirir.

Bundan sonraki süreçte, siyaset nasıl şekillenir ne görüyorsunuz?

Önümüzdeki birkaç ayı çok önemli buluyorum. Bu süreci AK Parti iyi sevk ve idare ederse siyaset normalleşir. Amerika'nın İran konusunda önümüzdeki dönemlerde ciddi yaptırımlar uygulayacağını düşünüyorum. Amerika'nın bir hava operasyonu yapacağını ve bu hava operasyonuyla Türkiye'nin de işin içine sokularak büyük bir zarar göreceğini düşünüyorum. Tüm bu süreçleri eğer Türkiye parçalı ve kaotik bir siyasal yapıyla yöneltmeye kalkarsa yaşayacağımız riskler ve tehditler bu ölçüde artacaktır. Bu nedenle ne olursa olsun AK Parti'nin kapanmaması gerektiğini savunuyorum.



Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs