En Sıcak Konular

Yargıtay Başkanı'ndan geri adım sinyali

24 Mayıs 2008 13:56 tsi
Yargıtay Başkanı'ndan geri adım sinyali Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Uşak Barosunun Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda konuştu. Ayakta alkışlanan Gerçeker hangi ifadeleri kullandı? İşte ayrıntılar.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, ''hiçbir zaman kurumlararası, erklerarası çatışmadan, kutuplaşmadan yana değiliz'' dedi.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, Uşak Barosunun Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Ceza ve Hukuk'' konulu sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, yargı bağımsızlığının ve hukukun üstünlüğünün öneminin, açıklamaya gerek duyulmayacak kesinlikte olduğunu kaydetti.

Gerçeker, şöyle dedi:

''Bunlar herkesin kabul ettiği en temel ilkelerden birisidir. Toplum için bu ilkeler su gibi, hava gibi, ekmek gibi gerekli olan şeylerdir. Bunlar yok olduğu zaman tüm toplum zarar görecektir. Onun için bu ilkelerin nadide çiçek gibi korunup kollanması gerektiğine inanıyorum.

Bizlerin, yargı mensupları olarak tüm düşüncemiz budur. Bu temel eksende düşüncelerimiz oluşmaktadır. Bunun dışında hiç bir düşüncemiz yoktur.''

Sempozyumun yargı sistemine katkılar sağlayacağını ve uygulamalara ışık tutacağını kaydeden Gerçeker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bizler yargı mensupları olarak hukukun temel değerlerini korumak, hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığı ilkelerinin en üst düzeyde gerçekleşmesini sağlamak yönünde çaba harcamak zorundayız. Bu bizim üstlendiğimiz sorumluluğun bir gereğidir. Hiçbir zaman kurumlararası, erklerarası çatışmadan, kutuplaşmadan yana değiliz. Demokrasinin gereği olan tartışma ortamında karşılıklı sevgi ve anlayışla daha ileriye, daha iyiye doğru çözüm üretmek gerektiğine inanıyoruz, Anayasamızın ön gördüğü demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda. Ancak bu şekilde Yüce Atatürk'ün çizdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmamız mümkün olacak, hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı gibi temel değerler tartışma konusu olmaktan çıkacaktır.''

Gerçeker, toplumda barış ve güven ortamının adaletin en üst düzeyde sağlanması ve adalet mekanizmasının çok iyi işlemesi ile gerçekleşebileceğini, bu konuda en büyük görevin hukukçulara düştüğünü kaydetti.

Uşak'ta bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu da dile getiren Gerçeker'in konuşması ayakta alkışlandı.

Uşak Barosu Başkanı Kazım Kargı ise sempozyumu daha önce planladıklarını kaydederek, yoğun gündeme rağmen davete icabet eden katılımcılara teşekkür etti.

Hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, insan hakları ve demokrasinin herkesin ortak paydası olduğunu kaydeden Kargı, nereden gelirse gelsin adaleti yıpratıcı tutumların yanlış olacağını dile getirdi.

Kargı'nın gündem nedeniyle ulusal basının da sempozyuma yoğun ilgi gösterdiğini, Uşak'ın tanıtımı açısından bu durumdan son derece mutlu olduklarını ifade etmesi, salonda gülüşmelere neden oldu. 

AA



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs