En Sıcak Konular

Murat Belge giderayak 'sırrı'nı ifşa etti..

24 Mayıs 2008 13:43 tsi
Murat Belge giderayak 'sırrı'nı ifşa etti.. Radikal Gazetesi yazarı Murat Belge bugün okurlarına bir yazıyla veda etti.. Belge bundan böyle Taraf Gazetesi'nde yazacak. Murat Belge, veda yazısında bir sırrını da ifşa etti. Peki Belge'nin bu bilinmeyen yönü ne idi? İşte kendi satırları...

Murat Belge/Radikal

Veda

"Bu bir ‘veda’ yazısı. Başından beri yazarlarından biri olduğum Radikal’den ayrılıyorum.
Bunun nedeni gazetenin yönetimiyle -veya kendisiyle- bir anlaşmazlık değil. Böyle bir şey zaten bütün bu yıllar boyunca olmamıştı, şimdi de söz konusu değil.

Türkiye uzun bir süredir bir kriz içinde. Benim de elimden ve dilimden geldiğince anlatmaya çalıştığım gibi bu kriz, 12 Eylül’le toplum üstünde kazandığı iktidar cenderesini kaybetmeye başlayan bürokrasinin, buna karşı verdiği büyük mücadeleye dayanıyor. Bu bürokrasinin uzantıları, iktidarı elden bırakmamak üzere her şeyi göze almış gibi görünüyorlar.

Bu kesimin ağzından düşürmediği bir ‘bölünme’ teranesi vardır. Umacıyla çocuk korkutur gibi, bu ‘bölünme’ lafıyla toplumu korkuturlar. Ne var ki bu toplum, bu adamların yarattığı bu çatışma ortamına kadar, ‘bölünme’ denen ihtimale hiçbir zaman bu derece yaklaşmamıştı.
Uzatmayayım. Bunlar zaten belki değişik kelimelerle, ama her gün yazdığımız, konuştuğumuz şeyler.

Benim ayrılma nedenim, bu güçlere karşı verdiğim ve vereceğim demokrasi mücadelesini bir başka gazetede daha iyi ve daha rahat verebileceğime inanmam.

Uzunca bir süreden beri Türkiye basınının bellibaşlı gazeteleri, sütunlarında çok farklı görüşler savunan yazarlara yer vermeyi bir kural haline getirdiler. Bense, bir yayın organının, bir görüşü tutarlı bir biçimde savunması ve temsil etmesinin daha doğru bir ilke olduğuna inanan bir kuşaktan geliyorum. ‘Normal’ bir hayat yaşamayı başarabilen bir toplumda, bu görüş çeşitliliği ciddi bir sorun yaratmayabilir. Ama bizimki gibi ‘kızışmış’ bir ortamda, benim modelimin daha geçerli olduğunu düşünüyorum.

Her veda bir hüzün içerir. Benimki de öyle- bunca yıl sonra, üstelik. Başta dediğim gibi, iyi ve dostane duygularla Radikal’deki dostlarımdan ayrılırken, özellikle de elle yazdığım yazıları dizme zahmetine maruz bıraktığım Cevdet’e teşekkürlerimle, ‘Sizlerle çalışmak iyiydi’ diyorum."

cafesiyaset.com/Radikal



Bu haber 1,596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,189 µs