En Sıcak Konular

AKP iddianamesinde şok belge!

24 Mayıs 2008 13:11 tsi
AKP iddianamesinde şok belge! AKP hakkındaki kapatma iddianamesindeki belgelerden birinin arkasında şok bir ibare bulundu. İddianameye o belgeyi "YARSAV" sokmuş. İşte delili...

AKP'nin kapatılmasının istendiği iddianamenin ekleri arasında ilginç bir belge ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen 17 klasör içinde kapatma delili olarak gazete kupürleri ağırlıklı yer tutuyor.


Ancak bu kupürlerden bir tanesi, iddianameye cevap hazırlamak için belgeleri inceleyen AKP kurmaylarını şoke etti. Haberin bulunduğu sayfanın arka yüzünde Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) meslektaşlarına gönderdiği bildiri yer alıyordu.

Kupürün fotokopisi, bildiriyi taşıyan kâğıda çekilmişti. Dava dosyası ile ilgisi olmayan bu durum kafaları karıştırırken, bunun tasarruf sebebi ile mi, yoksa unutkanlıktan mı kaynaklandığı anlaşılamadı. İddianameye YARSAV'ın da katkı sağladığı yönündeki iddialar ise AKP içindeki soru işaretlerini artırdı.

 

Anayasa Mahkemesi'ne 'Cevap' hazırlarken iddiaları, ithamları ve delil olarak sunulan belgeleri inceleyen AK Parti kurmaylarının dikkatini ilginç bir belge çekti. Başsavcı'nın Ek Klasörler içine koyduğu belge Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan bir haberin kupürü. 

Hakkında siyasi yasak istenen isimlerden olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le ilgili haberde, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndaki görev değişimi, müfredat eleştiriliyor ve kadrolaşma yapıldığı savunuluyor. Belgeyi gizemli kılan durum ise kâğıdın arka yüzü.

Kapatma delili olarak sunulan Cumhuriyet gazetesinin kupürünün fotokopisi boş kâğıda çekilmemiş. Kupürün arka yüzünde YARSAV'ın hakim ve savcılara hitaben yayınladığı bir bildiri yer alıyor. Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun başkanlığını yürüttüğü Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), 2006 yılında kurulmasına rağmen tartışmaların odağında. Dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek, YARSAV'ın mahkeme kararıyla feshi için dava açılmasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istemişti. Çiçek, gerekçe olarak da, "Görevdeki hakim ve savcılar dernek kuramaz ve bu dernekte üye olamaz." görüşünü savunmuştu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada YARSAV'ın yargıdan istediği kararı çıkardığını söylemişti. Şahin, bu durumdan yakınırken şunları kaydetmişti: "YARSAV diye bir dernek var. Başında da Yargıtay savcılarından bir arkadaşımız var. Onlar hemen Danıştay'a gidip ertesi gün karar alabiliyorlar. Çünkü, Danıştay'daki hâkim ve savcıların büyük çoğunluğu bu derneğin üyesi. Bir derneğin açtığı davaya, o derneğin üyeleri bakıyor ve sınavlarla ilgili o kadar çok davalar oldu ki. Sınav yapıyorsunuz, durduruluyor..."

aktifhaber.com



Bu haber 1,062 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,610 µs