En Sıcak Konular

McCain'in raporu açıklandı

24 Mayıs 2008 13:01 tsi
McCain'in raporu açıklandı Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain'in son sekiz yıla ilişkin sağlık raporları kamuoyuna açıklandı.

McCain bu konuda uzun süredir baskı altında tutuluyordu. Buna göre üç kez habis tümörü yenmeyi başaran 71 yaşındaki senatör, kanser değil ve genel sağlık durumu yerinde.

Senatör McCain, daha önce tümörler oluştuğu için deri kanseri ihtimaline karşı birkaç ayda bir düzenli olarak Mayo Clinic'e giderek testler yaptırıyor. Son olarak McCain'i 12 Mayıs günü tedavi eden Dr. Suzanne Connolly, Senatör McCain'in sağlık durumunda endişe verici bir durum tespit etmediklerini söyledi.

McCain'in kamuoyuna açıklanan 1173 sayfalık sağlık raporu, 2000 - 2008 yılları arasındaki testlere dayanıyor. Raporu kamuoyuna ilk kez duyuran AP ajansı, iki ay sonra 72 yaşına girecek ve seçilirse ABD'nin en yaşlı seçilen başkanı olacak McCain'in, "başkanlık yapmak için yeterince sağlıklı olduğu" yorumunu yaptı.

McCain'in doktoru John Eckstein da, bu yorumu destekler şekilde, "Kronolojik yaşından daha genç sağlık şartlarına sahip" diye konuştu. McCain, 1993, 2000 ve 2002 yıllarında en tehlikeli deri kanseri türlerinden birine ait tümörlerden ameliyatla kurtulmuştu. Uzmanlar, her kanser nöbetinin yeni bir kanseri tetikleyebileceğine işaretle McCain'i sürekli kontrol altında tutuyor.

McCain'in deri kanseri problemi, Vietnam'da 5,5 yıl esir kaldığı açık hava esir kampındaki güneş yanıklarından kaynaklanıyor. Önseçimlerin başlangıcında çok sayıda seçmen McCcain'i yaşlı bulduğunu belirtiyordu. Ancak yakın zamanlarda yapılan anketler seçmenlerin bu konudaki tereddüdünün büyük ölçüde ortadan kalktığını gösteriyor. Nisan ayında yapılan ABC News-Washington Post anketinde Amerikalıların yüzde 70'i adayın yaşının oyları için belirleyici olmayacağını ifade ettiler.

Yeni Şafak



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,594 µs