En Sıcak Konular

Gerçeker: 'Masadan kaçmayız'

24 Mayıs 2008 10:38 tsi
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gerginliği giderebilmek için devreye girsin'' formülüne sıcak baktığını açıkladı. ''Böyle bir girişim yararlı olur'' diyen Gerçeker, masadan kaçmayacakl

Yargıtay Başkanı Gerçeker Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı, hükümet yetkilileri ya da Köşk'ten, konuyla ilgili henüz kendileriyle bağlantıya geçilmediğini söyledi.
 
Bildiriyi kriz olsun diye yayımlamadıklarını belirten Gerçeker, "Her zaman, uzlaşmadan yanayız. Aklı başında yorumlayan herkes. Mesajı doğru aldı" ifadesini kullandı.
 
Gerçeker, Danıştay'ın yaptığı destek açıklamasına da yargı adına sevindiklerini söyledi, "Doğru bildiklerimizi söylemeye yeri geldikçe devam ederiz" dedi.
 
Önceki gün, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önerisini değerlendireceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, dün de "Ne yapacağımızı sonra duyacaksınız" açıklamasında bulunmuştu.
 
Yargıtay bildirisi
 
Yargıtay Başkanlar Kurulu, AKP hakkındaki kapatma davasına tepkiler ve AKP’nin yeni anayasa çalışmalarını 21 Mayıs'ta yayımladığı sert bir bildiriyle eleştirdi; ''yargı erkinin bağımsızlığının hazmedilemediği”ni kaydetti.
 
Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun bildirisinde, "Tüm gelişmeler, ısrarlı bir biçimde ve sistemli olarak yargı erkinin bağımsızlığının hazmedilemediğini, tarafsızlığı sağlama adı ve aldatmasıyla yürütmeye yandaş, onu koruyup kollayan ve onun tarafından denetlenen bir yargının oluşturulmasını amaçlandığını belgelemeye yetmektedir" denildi.

Aynı günün akşamı, hükümet sözcüsü Cemil Çiçek'ten, ''Bu siyasi bir bildiridir ve hiçbir şekilde kabul edilemez. Yargıtay kapatma davasını etkilemeye çalışıyor, tarafsızlığını yitirmiştir'' açıklaması geldi.
 
Son açıklamayı ise Danıştay Başkanlar Kurulu yaparak yargıyı doğrudan ilgilendiren konularda yargı organlarının görüşlerini kamuoyuyla paylaşmalarının siyasi bir niteliği bulunmadığını bildirdi.

cnnturk



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,421 µs