En Sıcak Konular

DTP'liler kendi kendilerini ihbar etti

24 Mayıs 2008 09:09 tsi
Öcalan'a 'Sayın' olarak hitap edilmesine açılan davaları protesto etmek için aralarında Diyarbakır BB Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu 321 DTP'li ilginç eylem yaptı.

PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a "Sayın" olarak hitap edilmesine açılan soruşturmaları protesto etmek için aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu 321 DTP'li, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı dilekçe vererek,"Sayın Abdullah Öcalan" diyorum şeklinde kendini ihbar etti.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Adliye Sarayı çevresinde açıklaması yapan DTP'liler, "Sayın Abdullah Öcalan" hitabının suç unsuru sayılmasını protesto etti. Kalabalık grup adına açıklama yapan, Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHADFED) Genel Sekreteri Mehmet Umaç, Ortadoğu'da Kürtlerin temel hak ve özgürlük taleplerinin reddi, inkarı ve çözümsüzlüğe gidildiğini belirterek şunları söyledi: "Daha önce Kürt kelimesine karşı olan tahammülsüzlüğün yerini bu günde "Sayın Öcalan" hitabı almıştır. Bugüne kadar binlerce soruşturma başlatılıp, yüzlerce yurttaş, yönetici, aydın siyasetçi ceza almıştır. En son avukatlarının resmi mercilere yaptıkları başvurularda geçen sayın sözcüğü nedeniyle soruşturma başlatılmıştır. Eğer sayın olarak hitap etmek suç ise ben de sayın Abdullah Öcalan diyorum ve bu suçu işleyip kendimi ihbar ediyorum"dedi.

Aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay'ın da bulunduğu toplam 321 kişi, "Eğer sayın olarak hitap etmek suç ise ben de sayın Abdullah Öcalan diyorum ve bu suçu işleyip kendimi ihbar ediyorum" şeklinde savcılığa dilekçe verdi.

DTP'lilerin savcılığa yaptığı şikayeti takip eden Diyarbakır Kanal 21 Televizyonu Kameramanı Şaban Yılmaz yere düşünce kamerası kırıldı.

haber7

 



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs