En Sıcak Konular

Muhtıralara 'Genç Siviller' tepkisi

24 Mayıs 2008 08:28 tsi
Genç Siviller, peş peşe yayınlanan "muhtıra" gibi bildirilere kendi üsluplarıyla tepki gösterdiler ve bakın ne dediler...

Kamuoyunda Genç Siviller olarak bilinen grup, üst üste yayınladıkları bildirilerle tepki çeken Yargıtay ve Danıştay'a 'Demokrasiyle savaşmayın sayışın' çağrısı yaptı.

Genç Siviller'e bağlı bir grup, Sayıştay Başkanlığı önünde toplanarak Yargıtay ve Danıştay'ın yayınladığı bildiriyi protesto etti. Ellerinde 'Genç Siviller, Rahatsız' yazılı dövizler bulunduran grup, özgün üslubuyla bildirilere karşı tepkisini ortaya koydu.

Grup adına Gülsüm Çelebi basın açıklamasını okudu. Çelebi, açıklamada, Yargıtay ve Danıştay'ın ardından Sayıştay'ın da millete, parlamentoya, hükümete ve Avrupa Birliği'ne karşı muhtıra vereceğini belirtti.

Çelebi'nin okduğu açıklamada şöyle denildi: 'Bugüne kadar darbeler bir gece ansızın geldi, darbelerin tarihini önceden tahmin edemedik ve bu yüzden de hiç birini olmadan önce durduramadık. Birer gün arayla Yargıtay ve Danıştay'dan gelen açıklamalarla bugün ilk kez bir muhtıranın ne zaman yapılacağını kestirebiliyoruz. Genç Siviller olarak; bir muhtırayı verilmeden önce durduracak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Şimdi Sayıştay binasında 'Yargıtay ve Danıştay muhtıra verdi, bizim neyimiz eksik. Biz de cumhuriyetin çocuğu değil miyiz, neden biz geride kalalım, yoksa bizim için ne derler' diye konuşmalar geçiyor olabilir.

Buradan Sayıştay'a sesleniyoruz. Dur ey Sayıştay. Muhtıra vermeden önce bir kez daha düşün. Gaza gelme, bari sen yapma, acı bize, çoluğumuz çocuğumuz var, geleceğimizle ilgili ümitlerimiz var. En azından borsanın kapanmasını bekle. Bak sen de muhtıra verirsen Ankara'yı kasıp kavuran bu demokrasi düşmanı kolera salgını Karayolları Genel Müdürlüğü'nden, Emekli Sandığı'na, Diyanet İşleri'nden Su İşlerine kadar diğer kurumlara da sıçrayacak.

Bu şımarık muhtıralarla demokrasimiz, hala tay tay adımlarla yürümeye zorlayan devlet mumurlarını; makam odalarının pencerelerinden, lojmanlarının balkonundan, makam arabalarının camından, lokallerinin bahçesinden hatta tatil köylerinin duvarlarından dışarı bakmaya davet ediyoruz. Biz değiştik, Türkiye değişti, Dünya değişti. Yargı'larınız size kalsın, işinizi yapın, size danış'ırsak konuşuna ve demokrasiyle savaşmayın sayışın.'

10 kişilik grup, basın açıklamasının okunmasının ardından ellerinde taşıdıkları dövizlerle Sayıştay Başkanlık binasının önünden ayrıldı.

aktifhaber



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,104 µs