En Sıcak Konular

ABD yeni 11 Eylül'ler arıyor!

23 Mayıs 2008 20:54 tsi
ABD yeni 11 Eylül'ler arıyor!
ABD, bir sonraki 11 Eylül'ün Pakistan'dan geleceğini iddia etti.

Yakında Amerikan Ordusu Merkez Karargâhının (Central Command) başına geçmeye hazırlanan General David Petraeus bir sonraki 11 Eylülün Pakistan'ın kabile bölgesindeki Elkaide üslerinden geleceğini iddia etti.

Petraeus bir yerde Amerikan istihbaratının bir sonraki 11 Eylül saldırısının Pakistan kabile bölgelerinde üslenmiş Elkaide'den geleceği şeklindeki istihbaratı da teyit etmiş oldu.

Petraeus bununla birlikte ABD'nin Pakistan'a yaptığı güvenlik yardımını artırarak bu ülkenin söz konusu tehdidin üstesinden gelmesi için çalışacağını belirtti.

Senato'da Silahlı Servisler Komitesine ifade verdiği esnada kendisine yakında Pakistan'ın da içerisinde olduğu bölgenin ABD askeri operasyonlar sorumlusu olacağı hatırlatılan General Petraeus'a daha sonra ABD istihbarat kaynaklarının bir sonraki 11 Eylül saldırısının Pakistan Kabile bölgelerinden gelebileceğine dair değerlendirmesine katılıp katılmadığı soruldu. Elkaide'nin üst düzey lider kadrosunun "Federal Olarak Yönetilen Kabile Bölgeleri"nde konumu güçlendirdiğini belirten Petraeus istihbarat değerlendirmesine katıldığını bildirdi.

İki hafta önce Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki ABD Büyükelçisi ile "oldukça uzun" bir görüşme yaptığını belirten Petraeus, Katar'a yaptığı bir ziyarette yaptığı görüşmelerden ABD'nin Pakistan için oldukça tatmin edici programları olduğuna ikna olduğunu açıkladı ve "Merkez Karargahı" kumandanlığının kesinleşmesi durumunda ilk ziyaretini Pakistan'a yapacağını bildirdi.

Pakistan sınırları içinde yer alan "Federal Olarak Yönetilen Kabile Bölgeleri"ndeki Elkaide etkinliğinin sadece mahalli değil küresel etkileri olacağını iddia eden General Petraeus Pakistan – Afganistan sınırından sızmaların engellenebilmesi için Pakistan askerlerine eğitim ve silah takviyesi yapılması gereği üzerinde durdu.

Diğer taraftan, konuya yakın kaynaklar, ABD'nin bu bölge ile ilgili planlarına dikkat çekerek Amerikanın hem Afganistan'daki Taliban ve hem de Pakistan – Afganistan sınır kuşağındaki dağlık bölgelerde etkin Elkaide ve Pakistan Talibanı militanlarına karşı bazı planlar içerisinde olduğuna ve önümüzdeki dönemin bu manada sıcak geçeceğine işaret ettiler. Buna bir ön hazırlık olarak ABD'nin NATO üyesi ülkelerden muharip güç talep ettiğini ve bölgeye çok sayıda zırhlı araçlar ve takviye birlikler sevk ettiğini hatırlattılar.

dunyabulteni



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs