En Sıcak Konular

Putin-Abramoviç ilişkisine dair şok iddia!

23 Mayıs 2008 20:45 tsi
Putin-Abramoviç ilişkisine dair şok iddia!   
'Dünyanın en çok para harcayan' zengini olarak ünlenen ve futboldan sanata, lüks malikanelerden eğlence hayatına kadar birçok alanda uçuk rakamlardaki harcamalarıyla gündeme gelen Rus milyarder Roman Abramoviç'in kimliği hâlâ bir muamma niteliğinde.

Servetinin kaynağı ya da Rus yönetici sınıfı ve özellikle Rusya'nın eski Devlet Başkan Vladimir Putin ile karmaşık ilişkileri hakkında bilinenler dedikodudan öteye geçmiyor.

İngiliz The Times gazetesi, Londra'da muhtemelen bir Rus tertibiyle zehirlenerek öldürülen eski KGB ajanı Alexander Litvinenko ile yapılan yayınlanmamış röportajın, Abramoviç hakkında çarpıcı bilgiler ihtiva ettiğini yazdı.

Litvinenko sözkonusu mülakatta, Abramoviç'in Putin'in başkan seçilmesi için etkin olarak kampanya yürüttüğünü iddia etti.

'Kırık İngilizcesiyle' Times'a konuşan Litvinenko, Abramoviç'in, başkan seçilmeden önce Putin'le yakın ilişkisi olduğunu belirterek, 'Rus oligarklar kimin başkan olacağını seçer. 1997-98'de kimin başkan olacağını test edecek en iyi isim Abramoviçti' dedi.

Putin'in 1999'da vekaleten başkanlığı üstlendiğini, ertesi yıl yapılan seçimleri kazanarak bu görevi resmen üstlendiğini anlatan Litvinenko, Abramoviç'in Putin'in seçim kampanyasına maddi yardımda bulunduğunu da söyledi.

Times, Abramoviç'in Putin'in ilk kabinesi için adayların belirlenmesinde rol aldığının daha önce de gündeme getirildiğini ancak Putin'in seçilmesi için bizzat çalıştığı iddiasının bu söylentilerin ötesine geçtiğini belirtti.

İngiliz futbol kulübünün de patronu olan Abramoviç'in Putin çevresindeki mafya gruplarından kaynaklanan tehlike içinde olduğunu da öne süren Litvinenko, Abramoviç'in gelecekte bu çevrelerle sorunlar yaşamasının yüzde yüz olduğunu söyleyerek, 'Belki öldürülür, belki hapse atılır' diye konuştu.

Abramoviç'in servetinin kaynağına yönelik soruşturma sırasında yapılan röportajda Litvinenko, Rusya'da sadece gizli servislerin müsamaha ettiği işadamlarının hayatta kalabileeceğini, diğerlerinin ise milyoner Mikhail Hodorkovski örneğinde olduğu gibi yargılanıp hapse atılacağını savundu.

Ancak Times, zaman içinde 'barışçı' bir çözüm bulunduğunu belirterek, Abramoviç'in 2005'te petrol şirketi Sibneft'i devlete satarak Rusya'daki varlıklarından feragat ettiğini belirtti.

Times, Litvinenko'nun iddialarıyla ilgili olarak Abramoviç'in sözcüsünün açıklama yapmayı reddettiğini de ekledi.

Rus milyarder Roman Abramoviç'in eski ortağı Boris Berezovski de, davalık olduğu Abramovich'in Putin rejiminin gizli lideri olduğunu iddia emişti. Abramovich'in Putin'i istediği gibi yönlendirdiğini söyleyen Berezovski, Rusya'nın asıl başkanının Putin değil Abramoviç olduğunu savundu

star



Bu haber 1,477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,289 µs