En Sıcak Konular

Esengün'den çok tartışılacak iddia!

23 Mayıs 2008 19:41 tsi
Esengün'den çok tartışılacak iddia!

FP'nin içinde derin güçlerle alakalı isimleri tesbit ettiklerini iddia eden SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, söz konusu kişilerin isimleriyle ilgili ise şunları söyledi.

Kapatılan Fazilet Partisi'nin başörtülü eski milletvekili Merve Kavakçı'nın, "FB içinde derin bir parti vardı" açıklamasını destekler nitelikle bir açıklama da Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımıcısı Lütfü Esengün'den geldi.

Esengün, derin güçlerle alakalı milletvekillerinin isimlerini bir gün tarihin zikredeceğini ifade etti.

Merve Kavakçı'nın, 'Fazilet Partisi(FP) içinde derin parti vardı' yorumuna katılmamanın mümkün olmadığına vurgu yapan SP Genel Başkan Yardımcısı Esengün, "Merve Kavakçı Hanımefendi'nin o yorumuna katılmamak mümkün değil. Ama tabii bunların kim olduğu konusunda da isim vermek mümkün değil. Bizim bildiğimiz, o zaman tahmin ettiğimiz sonraki gelişmelerde gördüğümüz maalesef derin güçlerle alakası olduğunu tahmin ettiğimiz isimler vardı. Biz sonradan fark ettik bu isimleri. 'Kimlerdir' derseniz tarih belki isim olarak zikreder. Merve Hanım'ın söyledikleri tamamen asılsız diyemeyiz." dedi.

ANKARA'DA YARGI VE SİYASET ARASINDA İKTİDAR MÜCADALESİ YAŞANIYOR

Türkiye'nin yeni badirelerden geçtiğini ve Ankara'da yargı, yasama ve yürütme arasında iktidar kavgası ve mücadelesi yaşandığını söyleyen SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, yaşanan kavganın Türkiye'ye zarar verdiğini dile getirdi. Esengün, 21. yüzyılın başında demokratikleşme ve demokrasi yolunda önemli mesafeler alan Türkiye'de Cumhuriyet rejiminin üç önemli organı arasında iktidar mücadelesinin şık olmadığına dikkat çekti. Yasama- yürütme ve yargı organları arasındaki mücadeleyi milletin ibretle izlediğine değinen Esengün, "Türkiye'de, Ankara'da herşey birbirine karıştı. Kuvvetlar ayrılığı birbirine girişmiş durumda. Yargıtay Başkanlar Kurulu ve Danıştay Bildirisi Anayasa Mahkemesi'ni etkilemeye matuftur.

Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararlardan öte milli iradeye baskı müdahalesidir. Bir siyasi, bir muhalefet partisi gibi bildiri yayınlamak yargıya yakışmamakta, yargının hayrına ve ülkenin hayrına değildir. Bugün Türkiye'de kışlanın, askerin, yargının siyasetin içinden çıkması lazım. Herkesin görevini yapması lazım. Herkes siyasetle uğraşırsa işte yaşadığımız bu kaos ortamı meydana gelir." diye konuştu.

cihan



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,935 µs