En Sıcak Konular

'Sistemi onlar kirletti, biz temizliyoruz'

23 Mayıs 2008 18:33 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ''Türkiye'de öyle liderler geldi geçti ki, sanki babasının parasını veriyormuş gibi sosyal güvenlik sistemini peşkeş çektiler. Sistemi onlar kirletti ama şükürler olsun biz temizliyoruz'' dedi.

Çağlayan, Kocaeli Sanayi Odası'nda sanayicilerle yaptığı ''Kocaeli İstişare Toplantısı''ndan sonra partisinin Kocaeli İl Teşkilatını ziyaret etti.

Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Cumhuriyet tarihinde birçok ilkleri gerçekleştirdiğini belirterek, TBMM'den kimsenin cesaret edemediği kanunları birer birer geçirdiklerini söyledi. Çağlayan, şöyle devam etti:

''Geçmiş dönemlerde insanların, Türkiye'de siyaset yapma adına 70 milyon insanı borç altına, yükümlülük altına soktuğu, evini satmak zorunda kaldığı kötülükleri bir bir ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.

Hatırlayın, 15-20 yıl öncesini. Türkiye'de öyle liderler geldi geçti ki, sanki babasının parasını veriyormuş gibi (kim ne veriyorsa ben 5 fazlasını veriyorum) diyerek sosyal güvenlik sistemini peşkeş çektiler. Ve bugün sosyal güvenlik sistemi dejenere olmuştur altından kalkılamaz hale gelmiştir. Sistemi onlar kirletti ama şükürler olsun biz temizliyoruz.

Sosyal güvenlik reformu kimsenin yapmaya cesaret edemediği bir reformdu. Şükürler olsun ki TBMM'den geçirdik.''

Partililere, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini ifade eden Çağlayan ''Sayın Başbakanımızın halka bir mesajı var. (Halka hükmetmeye değil, millete hizmet etmeye geldik) Bizim görevimiz bu. AK Parti'nin özelliği bu. AK Parti'yi diğer partilerden ayıran temel özellik bu'' diye konuştu.

-''AK PARTİ ÖNCESİ DÖNEM TAŞ DEVRİ''-

AK Partinin önümüzdeki seçimlerde halkın oyunun yüzde yüzüne talip olduğunu ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:

''İktidarda, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliği sağlayan bir parti var. Bugün okullarımızın yüzde 95'i bilgisayara kavuşmuştur. Bakın bakalım, herkes kendi çevresine bir baksın. 5 yıl öncesine kadar. Ben Ak Parti öncesine (milattan önce) diyorum. Hatırlayın milattan önceyi. Zaman zaman da 'taş devri' diyorum. Bugünü de hatırlayın KÖYDES ile BELDES ile cumhuriyet tarihinde Türkiye, altın harflerle AK Parti sayesinde milletine hizmet etmiştir. Yüzde 47 oyun esvabı, mucizesi budur.''

AK Parti'nin seçimlerde milletin yüzde 47'sinin oyunu aldığını ancak, şimdi yüzde 100'ünün oyuna talip olduklarını kaydeden Sanayi Bakanı Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz diyoruz ki tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet. Allah bunu bölmek isteyenlere fırsat vermesin. Biz, herkesin bağlı olduğu değerlere, herkesten daha fazla bağlıyız. Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyete, laikliğe, sosyal hukuk devletine herkesten daha fazla bağlıyız. Bu konuda kimse ortaya ölçü aleti koyup bunu ölçmeye kalkmasın. Çünkü, AK Parti, Ak Partili ülkesine, milletine, sadakatten başka bir düşüncesi yoktur. Bu noktadan hareketle gece gündüz ekonomiyi iyi noktaya getirmek için koşturuyoruz.''

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, daha sonra Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KASİAD) yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Çağlayan daha sonra helikopterle Gebze'ye gitti.
 
Zaman



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs