En Sıcak Konular

CHP hemen özür dilesin!

23 Mayıs 2008 18:04 tsi
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamber efendimiz ve hac ibadetiyle ilgili saygısız sözlerinden sonra özür dilememesi tepkiye sebep oldu.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamber efendimiz ve hac ibadetiyle ilgili saygısız sözlerinden sonra özür dilememesi geniş kitleler tarafından tepki görmeye devam ediyor. CHP'nin bu güne kadar özür dilememesi, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan'ı harekete geçirdi.

Aykan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a mektup yazarak, Sav'ın söylediği talihsiz sözler dolayısıyla parti yönetiminin özür dilemesi çağrısında bulundu.

Aykan, gerekli hassasiyetin gösterileceğine olan inancını ifade ettiği mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Sayın Baykal, Partiniz Genel Sekreteri Önder Sav'ın kamuoyuna yansıyan Peygamberimiz ile ilgi söz ve davranışları bütün Müslümanları derinden üzmüş ve sarsmıştır. Medine'ye at sırtında girerken ayağını Peygamberin Ravzası istikametine uzatan komutanı nazikçe; 'Sakın terki edebden küyu mahbubu hüdadır bu, Nazargâhı İlahidir, Makamı Mustafadır bu', beytiyle uyaran Bakî'nin o muhteşem zarafetini tarihimize not düşmüş bir milletin torunlarından böylesine dilhun edici bir tavrın mazur görülmesini herhalde siz de beklememektesiniz. İnsanlar hata yapabilirler. Herkes böylesine ince manevi birikime ve duyarlılığa sahip olamayabilir. Yapılacak iş herhalde özür dileme kurumunu çalıştırmaktır. İslâmlığın da, insanlığın da gereği bu olsa gerektir. Bu nazik konuda gerekli duyarlılığın oluşmadığını üzüntü ile görüyorum. Şahsınızda gerekli hassasiyetin gösterileceğine olan inancımı ifade ediyor, milletimizin kırılan kalbinin tamiri için, hiç olmazsa Irak'ta Kur'an'ı hedef seçen asker için Maliki'den özür dileyen Bush kadar hassas olunmasını talep ediyorum."

samanyoluhaber



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,915 µs