En Sıcak Konular

Ertuğrul Sağlam hakem oldu!

23 Mayıs 2008 17:34 tsi
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transferde ihtiyaçları olan bölgelere oyuncu alacaklarını belirterek,"Transferde çok fazla oyuncu alıp, transfer kirliliği yaşamayacağız"dedi.

Ulus'taki MEF Okulları'nda öğrencilerle söyleşen Sağlam, transfer çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Çok fazla oyuncuyu alıp, transfer döneminde transfer kirliliği yaşamayacağız. Sezon boyunca tespit ettiğimiz, eksiklikleri giderecek ve bizi hedeflediğimiz başarılara götürecek oyuncular transfer edeceğiz" diye konuştu.

Söyleşinin ardından, gazetecilerin transferle ilgili sorularını dayanıtlayan Ertuğrul Sağlum, Zapotocny ve Sivok transferinde çok önemli mesafe kaydettiklerini belirterek, "Büyük ihtimalle bu transferler bitecek. Panathinaikoslu Seric ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Orta sahaya bir veya iki oyuncu alacağız, transferde yoğunluk yaşamak istemiyoruz. Az, kaliteli, istediklerimizi giderecek oyuncular alacağız" açıklamasını yaptı.

"SİVASSPOR, İDDİASINDA HAKLI DEĞİL"

Ertuğrul Sağlam, bir öğrencinin sorusu üzerine, Sivasspor'un, lig üçüncülüğü iddiasında haklı olmadığını söyledi. Federasyonun kurallarının sezon başında belli olduğunu vurgulayan Ertuğrul Sağlam, "Averaj konusundaki federasyonun kuralları sezon başında her kulübe bildiriliyor. Önceden belli olan kural için daha sonra iddia ortaya koymak doğru değil. Sezon başından, 3 takımın puan eşitliğinde ortaya konulması gereken sistemin bu olduğu belliydi" dedi. Sağlam, eleştirileri soğukkanlılıkla karşılamak gerektiğini, ama hakarete varan eleştirilere karşı olduklarını kaydetti. Çok antrenör değiştiren takımların başarılı olmadığını vurgulayan genç teknik adam, "Avrupa'ya baktığımızda, bir antrenörün 20-25 sene çalıştığını görüyoruz. Manchester United'da Alex Ferguson'un ilk 5-6 senesinde kupa kaldırmadığına tanığız. Teknik kadro ve futbolcularda istikrarın sağlanması, başarının temelini oluşturuyor" şeklinde konuştu. Anadolu'dan Kayserispor ve Sivasspor gibi takımların sayısının artmasının, Türk futbolunun kalitesini arttıracağını ve milli takıma olumlu yansıyacağını ifade eden Sağlam, teknik direktörlüğün futbolculuktan daha zor olduğunu ve insana daha fazla sorumlulukyüklediğini de sözlerine ekledi.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ: "MUTLAKA ŞAMPİYON OLMALIYIZ"

Takım kaptanı İbrahim Üzülmez de gelecek sezon Beşiktaş'ın mutlaka şampiyon olması gerektiğini kaydetti. Siyah-beyazlı ekibin, kendisinin oynadığı dönemde bir kez şampiyon olduğunu kaydeden İbrahim Üzülmez, "Kadrodaki arkadaşlarımızın tek düşüncesi şampiyonluk olmalı. Bu sene çok iyi transfer politikası izleniyor. Ligde şampiyonluk ve UEFA Kupası'nda da çok iyi yerlere ulaşmak istiyoruz" dedi. İbrahim Üzülmez, bir soru üzerine, futbolu, çok sevdiği Beşiktaş'tabırakmak istediğini kaydetti.Medyada en çok eleştirilen oyunculardan biri olduğunu vurgulayanİbrahim, "Reyting yapmak için acımasızca eleştiriler oluyor.Futbolcuların bir araya gelip, acımasız eleştirilere cevap vermesi gerekiyor. Bir dernek kurulması lazım" diye konuştu. İbrahim Toraman da bu sezon şampiyon olamadıkları için, tam anlamıyla başarılı olduklarını söyleyemeyeceklerini dile getirdi. Toraman, Liverpool'la yaptıkları rövanş maçıyla ilgili soru üzerine,"İstanbul'da yendiğimiz takıma deplasmanda farklı yenildik. Bu maçtan dersler çıkardık ve önümüzdeki yıllar daha iyi olacağız" dedi.

SAĞLAM HAKEM, ÜZÜLMEZ VE TORAMAN TEKNİK DİREKTÖR OLDU

Söyleşinin ardından Ertuğrul Sağlam, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman, spor salonuna geçti. Burada öğrencilerin oynadığı maçta İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman teknik direktörlük, Ertuğrul Sağlam da hakemlik yaptı. Bu okulda okuyan Ertuğrul Sağlam'ın oğlu Burak da maçta savunmada oynadı.

Zaman



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,774 µs