En Sıcak Konular

Hukukun vay haline!..

23 Mayıs 2008 16:24 tsi
Hukukun vay haline!.. Yargıtay ve Danıştay'ın muhtıralarına kimi hukukçulardan destek geliyor... Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Erdem Akyüz, Yargıtay ve Danıştay Başkanlar Kurulu açıklamalarına aynen katıldıklarını ve desteklediklerini belirtti.

Akyüz, “Açıklamada yer hususlar, alaycı ifadelerle geçiştirilmek ve hafife alınmak yerine, üzerinde önemle durulmasını gerektirecek, ders alınacak niteliktedir” dedi.

Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Akyüz yaptığı açıklamada, Yargıtay ve Danıştay Başkanlar Kurulu açıklamalarında değinilen “Cumhuriyetin temel niteliklerinin tartışmalara ve yeni tanımlamalara konu edilmesinden duyulan kaygı”nın tüm hukukçular ve Atatürkçü düşünceyi benimseyenler tarafından kabul edildiğini ve endişeyle izlendiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyetinin temel niteliklerinin, “kenarından köşesinden dolaşılarak zayıflatıldığını” ifade eden Akyüz, şunları kaydetti:

“Konuşan toplumdan anlaşılan şeyin, kendilerini destekleyen kişi ve kurumların konuşma özgürlüğü olarak kabul edilip, eleştirel düşüncelere ifade özgürlüğünün tanınmaması, giderek baskıcı bir rejime yönelmenin sinyallerini vermektedir. Bütün bu hususlar dahilinde, Yargıtay ve Danıştay Başkanlar Kurulu açıklamalarına Türk Hukukçuları ve Sivil Toplum Örgütleri olarak aynen katılmaktayız.

Demokratik rejimin yaşaması açısından çok değerli ve önemli olan bu açıklamalara, alaycı bir üslupla yaklaşmak yerine, üzerinde ciddiyetle durulması, yapılan hataların düzeltilmesi ve ders alınması gerektiğini düşünmekteyiz.”

Yeni Şafak



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,282 µs