En Sıcak Konular

Tersane olayı provokasyon

23 Mayıs 2008 15:04 tsi
Ölümlerle gündeme gelen Tuzla Tersaneleri hakkında Sanayi Bakanı Çağlayan flaş bir açıklama yaptı ve "dış güçlerin provokasyonu"na dikkat çekti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, tersanelerdeki işçi kazalarının dış mihraplar tarafından provoke edilmiş olabileceğini söyledi.

Bakan Çağlayan, "Dünyanın 8'inci büyük gemi inşa sanayisi ve dünyanın mega yat üretiminde 3'ü sıraya çıkmamız dış güçleri mutsuz etmiş olabilir." dedi. Çağlayan, Türkiye'deki siyasi gerilimin ilk tokadını da esnafın yediğini söyledi.

Bazı inceleme, ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Bakan Çağlayan bugün Kocaeli'ye geldi. İlk ziyaretini İzmit'te bulunan engellilerin çalıştığı Bizim Köy'e yapan Bakan Çağlayan burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin gemi sektöründeki işçi ölümlerini hatırlatması üzerine Çağlayan, kazalara başka bir açıdan baktığını açıkladı. Türkiye'de gemi sektörünün hızla gelişmesinin dış güçleri rahatsız etmiş olabileceğini belirten Çağlayan, tersanelerdeki kazaların bu dış güçlerin bir provokasyonu olabileceğini söyledi.

Bakan Çağlayan kaza olaylarına şöyle yaklaştı: "Dünyanın 8. büyük gemi inşa sanayisi sıralamasına gelmişiz. Mega yat üretiminde Dünya 3'üncüsü olduk. Acaba bu kadar büyümemizin altında bir başkalarının provokasyonu var mı? Gazetecilerin bu boyuta da bakması lazım. Bu da son derece önemsenmesi gereken bir boyuttur. Acaba Türk gemi inşa sanayi ve mega yat sanayi bir noktada Türkiye dışındaki bir takım mihrakların sanayimizin bu hale gelmesinden dolayı duyduğu bir sıkıntı ve mutsuzluk mu var? Bir provokasyon var mı? Bunun özellikle altının iyi araştırılması lazım ve iyi kontrol edilmesi gerekiyor. Ama bu hiçbir zaman işyerinin güvenlik tedbiri almamasının önünde bir sebep olamaz. Çok önemli bir sektör, çok büyük bir sektör ve çok çalışanın olduğu bir sektör. Bu yüzden çalışma koşulları diğer sektörlerden çok daha farklılık arz ediyor. Ama ne olursa olsun, ister taşeron isterse işverenin kendisi olsun çalışan ve çalıştıran her iki kesimin ortak sorunu bu. Tek bir kesime yüklenilecek bir sorun değil bu. Ben bunu 27 yıl sanayicilik yapmış biri olarak sanayi savunması yapmıyorum. Elbette sanayimi her zaman savunurum. Çalışanımı da savunurum ama hiçbir işveren işçisi aman ölsün diye kalkıp sanayi yatırımı yapmaz."



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,831 µs