En Sıcak Konular

Erdoğan'ın sırlarını asla paylaşmayacağım!

23 Mayıs 2008 14:58 tsi
Erdoğan'ın sırlarını asla paylaşmayacağım!
Osman Paksüt'le ne için buluştu? Baykal'ı niye ziyaret etti? Ve Erdoğan'ın sırları...

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve ardından CHP Lideri Deniz Baykal ile yaptığı görüşmeleri nedeniyle gündeme gelen AK Partili eski vekil Turhan Çömez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sırlarını bildiğine yönelik iddialara cevap verdi.


Çömez, “Erdoğan'ın sırlarının olduğu, benim bunlara vakıf olduğum ve bunları paylaşacağım yönündeki iddialar bir safsatadan ve paranoyadan ibarettir. Erdoğan'la çalışma arkadaşlığımız ve birlikteliğimize dair hiçbir bilgi benim tarafımdan konuşulmamış ve paylaşılmamıştır, sonsuza dek de paylaşılmayacaktır” dedi.


Referans Gazetesi’nden Nuray Başaran’a konuşan Çömez, Paksüt’le buluşması, Baykal ziyareti ve Erdoğan’ın sırlarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Çömez’in Ankara Tenis Kulübü’nde bu açıklamalarını yaptığı sırada tesadüfen Osman Paksüt ve eşi de oraya geldi.  İşte Çömez’in açıklamaları….


Paksüt’le tanışıklığı nereden geliyor?


Sayın Paksüt benim çok eski dostum. Kendisiyle Bağdat'ta savaşı yaşadık, ben onların evlerinde kaldım. Bir süre konukları oldum. Irak savaşında, insanlar acıyı birlikte paylaşırlarsa dostlukları da kuvvetli oluyor. Kendileriyle bir ailece dostluğumuz var. Bu itibarla bu dostluğu başka bir yere çekmek altında bir şey aramak son derece anlamsız. Bakın ben olayın yaşandığı gün burada Sayın Paksüt ile tesadüf karşılaştım.


Baykal’la ne görüştü?


Ben Sayın Baykal'la milletvekiliyken de sonrasında da birçok kereler görüştüm. Kendisiyle daha önceden planladığım bir randevuydu. Rutin randevuma gittim gerçekleştirdim. Bir süre önce Sayın Erbakan ile görüştüm, Sayın Bahçeli ile görüştüm. Sayın Demirel ile görüştüm. Baykal'la görüşmemizde Paksüt olayı gündeme gelmedi.


Ben Sayın Baykal ile milletvekili iken de, daha sonra da görüştüm. Kendisi de benim görüşlerime değer verir. Latin Amerika solu üzerinde bir rapor hazırladım. Latin Amerika solunun iktidara nasıl geldiğini anlatan bir analiz yazdım. Ve götürdüm Sayın Baykal'a verdim.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesiyle ilgili benim yaptığım çalışmaların raporunu yine kendisine takdim ettim. Baykal ile görüşme isteğimin temelinde, Türkiye'nin ağırlı olarak iç ve dış politikasına nasıl baktığını, özellikle Ortadoğu ve İran meselesiyle ilgili düşüncelerinin ne olduğunu öğrenmek ve bu arada kendi birikimlerimi aktarmak düşüncesi vardı. Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili görüşlerim büyük ölçüde Baykal ile örtüşüyor.


Gerçekten Erdoğan’ın sırlarına vakıf mı?


O dönemde ben çok şey öğrendim. Benim için siyasi tecrübelerin kaynağı Sayın Erdoğan'dır. Hiçbir şekilde, hiç kimseyle, hiçbir zaman Erdoğan ile yakın hukukumuza dair bir tek cümle konuşmadım konuşmam ve konuşmayacağım.


Özünde iyi bir insan olduğunu biliyorum. Ve Türkiye'de bugüne kadar gelmiş geçmiş liderler içerisinde liderlik vasfı en ön planda olanlarından biridir. Ekip ruhuna önem veren, çalışmanın değerini bilen, kararlı ve inandığı doğrultuda sonuna kadar gitmeyi kendine ilke edinmiş bir kişidir.


Ancak benim Sayın Başbakanın bu kadar pozitif bu kadar doğru bu kadar anlamlı özelliklerinin yanında yanlış bulduğum bazı özellikleri de var. Duygusaldır ve etrafının duygularıyla tanzim eder. Ve olaylara da duygularıyla karar verir.

 



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,390 µs