En Sıcak Konular

CHP'li Sav hakkında suç duyurusu

23 Mayıs 2008 14:56 tsi
Diyanet-Sen Eskişehir Şubesi, İslamiyet ve Hazreti Muhammed'e (sav) hakaret içeren sözler söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Önder Sav hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Diyanet-Sen Eskişehir Şube Başkanı Şevket Ünal, Sav'ın bilgisiz ve inançlara karşı saygısız olduğunu söyledi.

'SAV'IN İHRAÇ EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ'
Dine ve dini değerlere saldırılara hoşgörü ile bakılamayacağının altını çizen Ünal, "Sav'ın sözleri inanan insanları şoke etmiştir ve yaptıkları hiç bir şey ile bağdaştırılamaz. İslam dünyası Sav'dan özür bekliyor. CHP'nin Sav'ı ihraç etmesini bekliyoruz" dedi.

SEÇİM ZAMANLARINDA MÜSLÜMANLARI HATIRLIYORLAR
Ancak, seçim zamanlarında müslümanları hatırlayıp, siyasi malzeme yapmaktan çekinmeyen CHP yöneticilerinin son yaşanan olayla İslam dinine ve müslümanlara ne kadar uzak olduğunu birkez daha gözler önüne serdiğine dikkat çeken Ünal, "Son yılarda dine karşı saygısız ifadeler artıyor. Sav'ın vatandaşla girdiği diyalog, CHP 'nin halkın değer yargılarına ve inançlarına ne kadar uzak ve saygısız olduğunu çarpıcı bir şekilde ortaya koymaktadır" diye konuştu.

CHP HALKA SAYGISIZLIK YAPIYOR
CHP' lilerin Atatürk'ün mirası üzerinde halka ve inançlarına saygısızlık yaptığının ileri süren Ünal, " Türkiye Cumhuriyeti ve CHP'nin kurucusu Mustafa kemal Atatürk'ün inanca ve dindar insanlara ne kadar saygılı davrandığını gösteren onlarca olay ve kendi sözleri var. Ama, CHP'nin şimdiki yöneticilerinin inançlara ve dine yönelik mesafeli tavırlarını Atatürk'ün bu mirasına saygısızlık olarak görüyoruz" diye konuştu.

Milletin değerlerine ve inançlarına saygısızlık yapmanın kimsenin haddine olmadığını kaydeden Ünal, Sav'ın sözlerinin milletin inancına bir saldırı olduğunu vurguladı. Ünal, " Savcılar harekete geçmeli ve kimsenin başkalarının inancını küçümseyemeyeceğini göstermelidir" ifadesini kullandı.

Ünal ve beraberindekiler, açıklamanın ardından Adliyeye giderek, islamiyet ve Hazreti Muhammed'e (sav) hakaret içeren sözler söylediği gerekçesiyle Sav hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

CİHAN



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,473 µs