Herkes kendi işini yapsın! | " /> Herkes kendi işini yapsın! | "/>

En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu: Herkes kendi işini yapsın!

23 Mayıs 2008 14:50 tsi
Yazıcıoğlu: Herkes kendi işini yapsın! BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisine ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte Yazıcıoğlu'nun açıklaması:

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisine ilişkin, “Yargı’nın bağımsız olması yönündeki beklenti ve taleplere katılıyoruz, ancak yasama organı olan Meclis’in yasa yapması eleştirilerine de karşı çıkıyoruz. Herkes kendi işini yapsın” dedi.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Birlik-Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan’ı TBMM’de kabul etti.

Gazetecilerin sorusu üzerine Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisini değerlendiren Yazıcıoğlu, “Yargı’nın bağımsız olması yönündeki beklenti ve taleplere katılıyoruz, ancak yasama organı olan Meclis’in yasa yapması eleştirilerine de karşı çıkıyoruz” dedi.

Türkiye’de kurumların görevlerini tam olarak yerine getiremediğini belirten Yazıcıoğlu, “Herkes kendi işini yapsın” dedi. Yargıçların kanaatlerini demeçlerle değil, mahkeme kararlarıyla vermeleri gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, “Yargı, kararlarıyla konuşmak yerine demeçleriyle konuşuyor, ama Yasama da yasa düzenlemiyor, şikayetle gündeme geliyor. Yürütme de çözüm üreteceği yerde sorunlarıyla gündeme geliyor. Herkes kendi işini yapacak. Engellenemeyen bir hızla meclis çalışmalı. Meclis yasa yapacak, bunda eleştirilecek bir yön yok. Anayasa’ya aykırı durum söz konusu olursa mekanizmalar devreye girer” diye konuştu.

Yazıcıoğlu bildiride yer alan Yargıtay’ın hedef gösterildiği iddialarını ise “Bu suçu kim işlediyse dava açacaksınız. Yargı’nın görevi, suç işlendiğini kamuoyuna şikayet etmek değil, suçu kim işlediyse dava açmaktır” şeklinde değerlendirdi.

Yargı Reformu Strateji Taslağı’nın yargı organlarının, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin görüşünün alınmadan AB temsilcilerine sunulmasına tepki gösteren Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

“Müktesebatın uygun olup olmadığını yabancılar kontrol edeceğine Türkiye’deki hukukçularımız, yargıçlarımız kontrol edebilirdi. Ben bir siyasi parti genel başkanıyım, yargı reformunu görmedim, ama Avrupa’daki bilmem ne temsilcisi gördü. Ülkemizde çözülmesi gereken sorunlar, Avrupa’nın insafına bırakılıyor. Sonra hep beraber bağımsız olduğumuzu iddia ediyoruz. Yasama-Yargı-Yürütme bağımsız olmak istiyoruz diyor, ama bütün çözümler dışarıda aranıyor. Türkiye, sürekli kendi içine dürülen, hiçbir çözüm üretmeyen, bütün sorunları masada bırakan bir ülke haline geliyor. Türkiye maalesef, işçisinin emeklisinin köylüsünün üreticisinin, engelli vatandaşının gazisinin şehidinin hakkı hukukunu çözme gündemini oluşturamayan ama gerilime yönelik gündem oluşturup hiçbir çözüm üretemeyen ülke konumuna gelmiştir. Bunun külfetini millet taşıyor.”

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendick’in Türkiye’nin bütün sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri olduğunu belirten Yazıcıoğlu, “Lagendick, neredeyse Türkiye’nin bütün sorunlarıyla ilgili kendine göre çözümlerini anlatıyor. Türkiye’nin sorunlarını, Türkiye’deki insanlardan daha iyi anlamış görünüyorlar bundan mahçubiyet duyuyorum” dedi.

aktifhaber



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs