En Sıcak Konular

Rektörler de koroya katılacak mı?

23 Mayıs 2008 12:17 tsi
Rektörler de koroya katılacak mı?
Yargıtay ve Danıştay’ın ‘yargı muhtırası’ olarak değerlendirilen bildirilerinin ardından bugün de ÜAK toplandı. Toplantının ardından rektörlerin de bir bildiri yayınlayıp yayınlamayacağı merak ediliyor.

Önceki gün Yargıtay, dün de Danıştay birer bildiri yayınladı. Yargıtay’ın hükümete yönelik bildirisi değişik kesimler tarafından AK Parti’nin kapatılması ve ‘türban’ davasının devam ettiği Anayasa Mahkemesi’ni baskı altına almaya yönelik bir girişim olarak değerlendirildi.
Yargıtay’ın ‘muhtıra’ olarak da değerlendirilen sert bildirisine aynı gün hükümet karşı bir açıklamayla cevap verdi. Dün de Danıştay bir bildiri yayınlayarak Yargıtay’a destek verdi.

BUGÜN ÜAK TOPLANDI
Yargıtay’ın ‘muhtıra’ niteliğindeki bildirisinin ardından bugün de Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın başkanlığında toplandı. Toplantının ardından kurulun da bir bildiri yayınlayarak Yargıtay ve Danıştay’a destek vereceği tahmin ediliyor.

TOPLANTI OLAĞAN
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde gerçekleştirilen toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan ÜAK Başkanı Mustafa Akaydın, toplantının olağan bir toplantı olduğunu kaydetti. Gazetecilerin, Yargıtay’la hükümet arasındaki gerginliği hatırlatarak, konunun gündeme alınıp alınmayacağını sorması üzerine Akaydın, “Olağan gündemle toplanıyoruz. Rektörlerden ortaya bir teklif atılırsa değerlendirmeye alırız" şeklinde cevap verdi.

AKBULUT: YARGI BASKI ALTINDA TUTULMAMALI
ÜAK toplantısına katılan ODTÜ rektörü Ural Akbulut aynı soruya Türkiye’de güçler ayrılığı ilkesinin olduğunu söyleyerek cevap verdi. Herkesin birbirine saygılı olması gerektiğini belirten Akbulut, "Yargının baskı altında tutulmaması lazım. Tabii bu konudaki en büyük rahatsızlık, ülke dışındaki bazı insanların, yargımız hakkında hak etmediği ifadeleri kullanmadır" diye konuştu.

PARLAK: BİTSİN ARTIK BU GERGİNLİK
İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak, Yargıtay bildirisiyle ilgili olarak, "Bitsin artık bu gerginlik. Türkiye'de böyle şeyler olmamalı" değerlendirmesinde bulundu.

8sutun
 



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs