Kenenin kökünü kazıyacak formül! | " /> Kenenin kökünü kazıyacak formül! | "/>

En Sıcak Konular

Kenenin kökünü kazıyacak formül!

23 Mayıs 2008 12:08 tsi
Kenenin kökünü kazıyacak formül! Ölüm saçan keneleri ne ilaç, ne karınca yok edebiliyor. Çevre Bakanlığı kenenin kökünü kazıyacak bir formül buldu. Artık sadece doğada değil, VIP salonlarına kadar dadanmaya başlayan ve ölümlere neden olan kenelere karşı yeni bir mücadele yöntemi başlatıl

Yılda 1 milyon kene yiyen keklikler ava çıkıyor...
 

 Ölüm saçan keneleri ne ilaç, ne karınca yok edebiliyor. Çevre Bakanlığı yılda 1 milyon süne ve kene yiyen 1 keklikten 10 bin tanesini doğaya saldı. Bundan sonra keklikler, keneyle baş edecek.

Artık sadece doğada değil, VIP salonlarına kadar dadanmaya başlayan ve ölümlere neden olan kenelere karşı yeni bir mücadele yöntemi başlatılıyor. Hükümet, keneleri keklik sürüleriyle yok edecek. Çevre ve Orman Bakanlığı, Yozgat ve Kahramanmaraş’ta Keklik Üretim Merkezi kurdu.

Her iki ilde yılda yaklaşık 90 bin keklik civcivi üretilecek. Önümüzdeki yıl da İstanbul’da Keklik Üretim Merkezi faaliyette geçecek. Kekliklerin yararları saymakla bitmiyor. Bir kekliğin yılda 1 milyon süne, kene yediği belirtiliyor. Yani keklikler bir anlamda doğada keneleri yok edecek silah olarak kullanılacak. Böylece hem doğal hayat korunacak, hem kenelerin çoğalması önlenecek, hem de kene ve süne ilaçları için her yıl milyon dolarlarca kaynağın dışarıya çıkmasının önüne geçilecek. Yani, bir taşla birçok kuş vurulacak.

PARALAR CEPTE KALACAK

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, keneyle mücadelede kekliğin önemine değinerek, “Bir keklik demek, 1 milyon süneyi ve keneyi ortadan kaldırmak demek" dedi. Çiçek daha önce yurtdışından kene ilacı getirildiğini hatırlatarak, "Bu ilaçlar, keneyi ve süneyi öldürmüyordu. Keklik öyle değil. Keklik yakaladığı yerde keneyi yok ediyor" bilgisini verdi.

Kene, kımıl ve süneye karşı sadece keklik değil, Sülün Üretim Merkezleri de kuruluyor. Şu ana kadar Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından İstanbul, Bursa ve Samsun’da kurulan Sülün Üretim Merkezleri’nde yılda ortalama 130 bin civarında sülün civcivi yetiştirilerek doğaya salınıyor.

bugün



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs