En Sıcak Konular

Petraeus: 'İran'a operasyon yapılmamalı'

22 Mayıs 2008 20:19 tsi
Petraeus: 'İran'a operasyon yapılmamalı' ABD'nin Irak'taki komutanı Orgeneral David Petraeus, Irak'ta asker sayısının azaltılmasına ilişkin kararın eylül ayına kadar verilebileceğini söylerken, İran konusunda Bush'un hoşuna gitmeyecek açıklamalar yaptı...

Petraeus, senatonun Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, asker sayısının azaltılıp azaltılmayacağı hususunda, yıl sonuna doğru görevden ayrılmadan önce tavsiyede bulunabileceğini belirtti.
 
Iraklı güvenlik güçlerinin bu yıl tüm bölgelerde denetimi ele almasının olası görünmediğini bildiren Petraeus, Irak güvenlik güçleriyle ilgili bu hedefe 2009 yılında ulaşılabileceğini, bu ekimde yapılması planlanan yerel seçimlerin de kasım ayına ertelenebileceğini kaydetti.
 
"Suriye'nin gizli nükleer faaliyetlerinden" söz eden General Petraeus, bu faaliyetlerin "can sıkıcı" olduğunu ifade etti.
 
General Petraeus, ABD'nin Suriye'yi, bölgede nükleer silahlanma yarışı başlatma, teröristleri barındırma ve Lübnan'da istikrarı baltalamaya çalışmanın kendisine hiçbir fayda sağlamayacağı hususunda ikna etmesi gerektiğini kaydetti.
 
Petraeus, Suriye ile İsrail arasında barış görüşmeleri başlatılmasınında olumlu bir adım olacağını umudunu dile getirdi. Suriye, "gizli nükleer faaliyetler" yürüttüğünü reddediyor.
 
ABD'nin Irak'taki komutanı General David Petraeus, İran konusunda da, ABD'nin İran'a diplomatik ve ekonomik baskıyı artırması ve "son çare" olarak nitelediği olası bir askeri müdahaleden kaçınması gerektiğini söyledi.
 
General Petraeus, İran'ın üzerindeki mevcut uluslararası baskının şimdiden İran enerji piyasasını etkilemiş göründüğü savundu.

cnnturk



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs