Çavuş'un son vukuatı | " /> Çavuş'un son vukuatı | "/>

En Sıcak Konular

Çavuş'un son vukuatı

22 Mayıs 2008 19:44 tsi
Çavuş'un son vukuatı Şemdinli davasında tutuklanan, ancak ilk duruşmada serbest bırakılan Uzman Çavuş Tanju Çavuş, bu kez üniformalı olarak ne tür bir olaya karıştı? Niçin tutuklanarak cezaevine girdi? Isparta Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada ne dedi?

Şemdinli sanıklarından Uzman Çavuş olan Tanju Çavuş’un karıştığı olay, Isparta’da İbrahim Uçar adlı vatandaşın, yaklaşık 2 ay önce arabasını satmak için Eğirdir’e giden kardeşi Salih Uçar’ın kayıp olduğunu bildirmesi üzerine yapılan araştırma sonucu ortaya çıktı. Uçar’ın otomobili, Aydın’ın Söke ilçesi yakınlarında terk edilmiş olarak buldu. Uçar’ın son olarak C.E., F.Y. ve Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda görevli Uzman Çavuş Tanju Çavuş ile görüldüğü belirlendi. Çavuş yakalanarak cezaevine kondu. Salih Uçar’ın akibeti ise belirsiz.

Isparta Valiliği’nin olayla ilgili ayrıntılı açıklaması şöyle:

“27 Mart 2008 tarihinde Halıkent Polis Merkez Amirliği’ne gelen müşteki İbrahim Uçar, öz kardeşi 1964 Van doğumlu Salih Uçar’ın 26 Mart 2008 tarihinde 07 CST 45 plakalı aracını Caner Altan’a satmak için Eğirdir ilçesine gitmek üzere yanından ayrıldığını, bir müddet sonra Eğirdir ilçesinde bulunan Caner Altan’ı cep telefonundan arayarak kardeşi Salih’i sorduğunu, Caner Altan’ın Salih Uçar ile buluştuklarını ve Salih’in söz konusu aracı kendisine satmaktan vazgeçtiğini, yanında bulunan bir kişi ile ayrılıp gittiklerini söylemesi üzerine araştırmalarına devam ettiğini, ancak kardeşi Salih Uçar’dan bir haber alamadığını, hayatından endişe ettiğini beyan etmiştir. Ayrıca kardeşi Salih Uçar’ın kayıp olduğundan bahisle İbrahim Uçar tarafından Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de başvurulmuştur.

Kayıp şahıs Salih Uçar’ın arama çalışmaları devam etmekte iken, 1 Nisan 2008 tarihinde Salih Uçar’a ait ve bu şahıs tarafından kullanılan 07 CST 45 plakalı aracın, Aydın’ın Söke ilçesinde olduğu tespit edilerek, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilmiş, bahse konu araç ve aracı kullanan Caner Altan ile beraberinde olduğu tespit edilen Filiz Yamaç isimli şahıslar yakalanarak, Eğirdir Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine 2 Nisan 2008’de Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne intikal ettirilmiştir.

Araştırmalar devam etmekte iken, Eğirdir Cumhuriyet Savcılığınca telefon kayıtları istenmiş, kayıtlar üzerinde yapılan inceleme neticesinde Caner Altan, Filiz Yamaç ve Erol Könü hakkında yakalama emri çıkartılmıştır. Adı geçen şahıslardan Caner Altan Eğirdir’de, Filiz Yamaç ve Erol Könü ise Aydın’ın Söke ilçesinde yakalanarak Eğirdir ilçesine getirilmişlerdir.

ÇAVUŞ RESMİ KIYAFETİYLE GELDİ
Caner Altan alınan ifadesinde, kayıp olan Salih Uçar’ı tanıdığını, Salih Uçar’dan 07 CST 45 plakalı otoyu 26 Mart 2008’de Eğirdir Hayalkent Kafe yanında satın aldığını ve aldığı oto karşılığında kendisine kese içerisinde 150 adet eski sikke altını verdiğini, öncesinde kendisinin tanıdığı Dağ Komando Okulu’nda Uzman Çavuş Tanju Çavuş isimli şahsa bu konuyu bildirdiğini, şahsın kendisine, alışveriş sonrası Salih Uçar’ı yakalatmak istediğini söylediğini, olay günü Tanju Çavuş’un da resmi kıyafetli olarak Hayalkent Kafe yanına geldiğini ve kendisinin buradan uzaklaştığını, kayıp Salih Uçar’ı bir daha görmediğini, şahsın son olarak Tanju Çavuş ile birlikte gördüğünü beyan etmiştir.

Bunun üzerine, Şemdinli olaylarında adı geçen Eğirdir Dağ Komando Okulunda görevli Uzman Çavuş Tanju Çavuş, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla gözaltına alınmıştır. Yapılan tahkikat neticesi, tasarlayarak adam öldürme suçundan, 19 Mayıs 2008 tarihinde şüpheliler Caner Altan ve Filiz Yamaç, 21 Mayıs 2008 tarihinde ise Tanju Çavuş tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmiştir.”

ntvmsnbc



Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,863 µs