En Sıcak Konular

Önder Sav için dava üsütüne dava

22 Mayıs 2008 18:54 tsi
Önder Sav için dava üsütüne dava

Peygamberimiz Muhammed (SAV)'a alaycı sözler sarfeden CHP Genel Sekreteri Önder Sav' hakkında Türkiye'nin dört bir yanından kınama ve suç duyurusu haberleri geliyor.

MİDYAT'TA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN CHP GENEL SEKRETERİ ÖNDER SAV'A TEPKİ

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet yürüten Özerk Diyanet Evkaf Sendikası ile Diyanet Sen ve Türk Diyanet Vakfı Midyat temsilcilikleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hac ve Hz. Muhammed (SAV) ile ilgili basına yansıyan konuşmasına ortak basın açıklaması ile sert tepki gösterdiler.

NEVŞEHİR-DİN GÖREVLİLERİNDEN CHP'Lİ ÖNDER SAV'A TEPKİ

Diyanet-Sen Nevşehir Şube Başkanı Ali Aydemir, CHP'li Önder Sav'ı, hac ile ilgili olarak söylediği sözler nedeniyle eleştirdi.

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Nevşehir Şube Başkanı Ali Aydemir, düzenlediği basın toplantısında, hacca gitmek istediğini belirten bir vatandaşa karşı sarf ettiği sözler nedeniyle CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a tepki gösterdi. Sav'ın sözlerinin dinine ve inançlara saygı duyan Türk halkını derinden üzdüğünü belirten Aydemir, "Öteden beri dinle ve dindarlarla problemi olan ancak seçim zamanlarında Anadolu Müslümanlığı sloganları ile dini siyasete alet etmekten çekinmeyen CHP yöneticileri son yaşanan olayla dine ve dindar insanlarımıza ne kadar uzak olduklarını ortaya koymuşlardır. Muhammed (SAV) aşığı milletimizin oyarıyla bu görevine gelen ve yüzde 99' u Müslüman ve peygamber aşığı milletimizin vergileriyle maaşını alan Önder Sav bu tavrıyla hepimizin ortak değeri ve asla toz kondurmayacağımız bir tanecik değerimize dil uzatma, aşağılama ve alay etme cüretini göstermiş bu davranışı ile de kendisi partisine üye bir vatandaşımızı, partideki konumunu kullanarak hac ibadetinden vazgeçirmeye ve bu şekilde engellemeye çalışmıştır" dedi.

BBP NAZİLLİ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN CHP'YE KINAMA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Nazilli İlçe Başkanı Ahmet Atay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hz. Muhammed hakkında sarf ettiği sözlerini kınadı. Kullanılan bu sözleri büyük bir şaşkınlık içerisinde dinlediklerini anlatan Atay, "Bu sözler, müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benziyor" dedi.

YOZGAT DİN GÖREVLİLERİ CHP GENEL SEKRETERİ ÖNDER SAV'I KINADI

Yozgat Din Görevlileri Derneği ve Gönül Doktorları Derneği, Peygamber Efendimiz (SAV) ve Hac ibadeti hakkında sarf ettiği sözlerden dolayı bir basın açıklaması yaparak CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı kınadı.

ZONGULDAK-CHP GENEL SEKRETERİ ÖNDER SAV HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Şimşek, CHP Genel Sekreteri Önder Sav hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Şimşek, "Sav, hem dinimize hem de halkımıza hakaret etmiştir. Halkı kin ve düşmanlığa itiyor. Bu kişi CHP'den derhal ihraç edilmeli. Kimsenin halkın din ve vicdan özgürlüğü ile oynamaya ve hakaret etmeye hakkı yok. Dinde bizim millette bizim diyen CHP, bu kişiyi ihraç etmese gerçek kimliğini ortaya koymuş ve göstermiş olur" dedi.

KAYSERİ DİYANET-SEN'DEN ÖNDER SAV'A TEPKİ

Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı Osman Çamur, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Önder Sav'ın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı Osman Çamur, “Yüce dinimiz İslam ve Kutsal değerlerimiz hakkında adeta önüne gelen konuşmaya başlamıştır. İnançlara saygı diyen ve bunu siyasi bir malzeme olarak kullanan bazı kesimler her buldukları fırsatta inançlara özellikle de İslam inancına ve Allah'ın kutlu elçisi Hz. Muhammed'e ağza alınmayacak kadar çirkin ve edep dışı ifadelerle saldırmaktadırlar. Aslında İslam’a ve kutsal değerlerimize saldıran ve küçümseyenler, kendi iç dünyalarındaki çirkinlikleri seviyesizliklerini ortaya koymaktadırlar. Bu konuda düşünce beyanında bulunan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın ifadelerini talihsiz çirkin ve haksız bulduğumuzu beyan ediyor, Önder Sav 'ı halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz. Diyanet-Sen Genel Merkez yönetimimiz bu konuda gerekli girişimi yaparak Mukaddes değerlerimize saygısızlıkta bulunan Önder Sav hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur” dedi.

BATMAN-CHP GENEL SEKRETERİ ÖNDER SAV HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Kapatılan Refah Partisi'nin Batman eski İl Başkanı Mehmet Fırat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ı mahkemeye verdi.

Mehmet Fırat inançlı bir insan olarak, CHP'li Önder Sav'ı; Hz. Muhammed (SAV) ve hac ibadetiyle ilgili sarf ettiği sözlerden dolayı mahkemeye verdiğini açıklayarak Sav'ın söylemlerinden oldukça rahatsız olduğunu ifade etti.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren kapatılan Refah Partisi'nin Batman eski İl Başkanı Fırat, yasal çerçeveler içinde Önder Sav hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

MALATYA-BBP'Lİ KARABAY'DAN SAV'A "ÖZÜR DİLE" ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın, hacca gitmek istediğini belirten vatandaşa söylediği, "Boşver Araplara para kaptırma" sözlerine Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Necati Karabay'dan tepki geldi.

Karabay, milletin inancına hakaret edildiğini ve bu nedenle Önder Sav'ın özür dilemesi gerektiğini belirterek, "Yüzde 18 oyunuz var, bu oyunuzu yüzde 2'ye düşürmeyin. Sav özür dilemelidir. Yoksa Malatya'daki sivil toplum kuruluşları ve diğer partiler ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunacağız" diye konuştu.

MİDYAT'TA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN CHP GENEL SEKRETERİ ÖNDER SAV'A TEPKİ

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet yürüten Özerk Diyanet Evkaf Sendikası ile Diyanet Sen ve Türk Diyanet Vakfı Midyat temsilcilikleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hac ve Hz. Muhammed (SAV) ile ilgili basına yansıyan konuşmasına ortak basın açıklaması ile sert tepki gösterdiler.

Haber 7
 



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,122 µs