En Sıcak Konular

'Türkçe Olimpiyat'ı başladı

22 Mayıs 2008 18:33 tsi
Bu yıl 6. düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları bugün başladı. Olimpiyata 110 ülkeden 550 öğrenci katılıyor.

Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde bir araya gelen, renkleri, ırkları ve dinleriyle farklılık arz eden öğrencilerin ortak dili 'Türkçe' olacak.

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği tarafından organize edilen olimpiyatlar 2 Haziran tarihinde sona erecek. 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, öğrencilerin ön elemelerin yapılacağı Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'ne girişiyle başlayacak. Olimpiyatların açılışı 24 Mayıs Cumartesi günü Altınpark'taki Kültür Şöleni'yle yapılacak. Şölende katılımcı ülkeler, kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla stantlar hazırlayacak. Olimpiyatlar 1 Haziran 2008 Pazar günü İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'ndeki ödül töreniyle sona erecek. Ödül törenine TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Asya Termal Tesisleri Genel Müdürü Zeki Çiftçi, dünya çapındaki tesislerinde Türkçe Olimpiyatları için hazırlıklarını tamamladıklarını belirtirken, 110 ülkeden gelip de Türkçe konuşan öğrenci ve onları yetiştiren öğretmenleri tesislerinde ağırlamanın kendileri için büyük bir onur olacağını söylüyor. Dünya çocukları için Asya Tatil Köyü'nde sürprizler hazırladıklarını anlatan Çiftçi, öğrencilerin tesisin havuz, sauna ve termal suyu ile sosyal imkânlarından da memnun kalacaklarını belirtiyor.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na dünya genelinde binlerce öğrenci hazırlanıyor. Türkiye'ye gelecek olan 550 yarışmacı, kendi ülkelerinde bir dizi sınav ve yarışma sonrasında seçiliyor. Ülkesini temsil edecek öğrencinin, önce sınıf, ardından okul, son olarak da okullar arası düzenlenen Türkçe yarışmasında birinciliği kazanması gerekiyor. 'Konuşma, yazma, dil bilgisi, şarkı, şiir, sunum, genel kültür, özel beceriler, makale, ülke tanıtımı, anadil Türkçe yazma, anadil Türkçe şarkı ve anadil Türkçe şiir' olmak üzere 13 dalda yapılacak yarışmaların yarı final ve final değerlendirmeleri bilimsel ve popüler jüri tarafından gerçekleştiriliyor. Dereceye giren öğrencilere madalya ve para ödülü veriliyor.

zaman



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,859 µs