En Sıcak Konular

TMSF'den 4 yeni ihale

22 Mayıs 2008 18:23 tsi
TMSF, Ekspres Yatırım Menkul Değerler A.Ş. iştirak payı ile Eysem Adapazarı, Rumeli Sigorta ve Rumeli Hayat Sigorta Ticari ve İktisadi Bütünlüklerini satışa çıkardığını bildirdi.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, davet ve pazarlık yöntemi ile satışa çıkarılan 12 bin 802 adet Ekspres Yatırım Menkul Değerler A.Ş. iştirak payının oranı yüzde 0,16 ve B Grubu. 12 bin 802 YTL nominal değere sahip iştirak payının ödenmiş sermayesi de 12 bin 802 YTL. Yatırımcıların yazılı teklifleri ile birlikte en geç 23 Mayıs 2008 Cuma günü saat 17:30'a kadar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekiyor. Yatırımcılar, teklifleriyle birlikte 2 bin YTL tutarında teminatı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Gayrettepe Şubesi'ndeki 6279645-5004 numaralı hesabına gerekli açıklama belirtilerek, ilgili dekontun TMSF'ye teslim edecekler. Teminat olarak aynı tutarda banka teminat mektubu da kabul edilecektir. Tekliflerin alınmasının ardından gerekli görüldüğü takdirde açık artırma yöntemine başvurulabilecek. Bu halde, teklif veren yatırımcılar yazılı olarak açık artırmaya davet edilecekler.

Muhammen bedeli 4 milyon YTL olan "Esyem Adapazarı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü", Esyem Eskişehir Yem Sanayi A.Ş.'den devralındı. İhale, 11 Haziran 2008 Çarşamba günü saat 14:00'da TMSF Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Fon Kurulunun 30/11/2007 tarih ve 2007/606 sayılı kararı ile oluşturulan Esyem Eskişehir Ticari ve İktisadi Bütünlüğü; borçluya ait olup 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen, Adapazarı-Ankara Karayolu 8.km.

Adapazarı, Sakarya adresinde bulunan gayrimenkul ve menkullerden (makine, teçhizat, demirbaş v.s.) oluşuyor.

Eysem Adapazarı ihalesine katılabilmek için Fon'un T. Vakıflar Bankası T.A.O. Esentepe Şubesi'ndeki 2002621 numaralı hesabına 400 bin YTL teminatın "Esyem Adapazarı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırılması gerekmekte. Teminatın yatırıldığını gösteren dekontun Şartname'de belirtilen idari zarfla verilecek diğer belgeler ile birlikte 10 Haziran 2008 Salı günü saat 17:00'a kadar Satış Komisyonu'na teslim edilmesi gerekiyor. Kurul'un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık ihalesi, 13 Haziran 2008 Cuma günü saat 14:00'da aynı adreste gerçekleştirilecek.

Tekrar satışa çıkarılan Rumeli Hayat Sigorta Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile Rumeli Sigorta Ticari ve İktisadi Bütünlükleri için son başvuru tarihi 3 Haziran 2008 Salı, saat 17:00. Ticari ve İktisadi bütünlük ihaleleri, 4 Haziran 2008 Çarşamba günü, TMSF Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Rumeli Sigorta saat 11:00'da, Rumeli Hayat Sigorta ise saat 15:00'da açık artırmaya çıkarılacak. Rumeli Sigorta'nın muhammen bedeli 7 milyon YTL, Rumeli Hayat Sigorta'nın muhammen bedeli ise 4 milyon YTL olarak belirlendi.

Ticari ve iktisadi bütünlüklerin kapsamları; Rumeli Hayat Sigorta A.Ş.'nin hayat portföyü ile sigortacılık yapma hak ve yetkisini, Rumeli Sigorta A.Ş.'nin ise sigortacılık yapma hak ve yetkisini kapsıyor.

Rumeli Sigorta ihalesine katılabilmek için Fon'un T. Vakıflar Bankası T.A.O. Esentepe Şubesi nezdinde bulunan 2002621 numaralı YTL hesabına 700 bin YTL teminatın "Rumeli Sigorta Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırılması gerekiyor. Rumeli Hayat Sigorta ihalesi için, aynı hesap numarasına 400 bin YTL teminatın, "Rumeli Hayat Sigorta Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırılması gerekmekte. Teminatların yatırıldığını gösteren dekontun Şartname'de belirtilen idari zarfla verilecek diğer belgeler ile birlikte 03 Haziran 2008 Salı günü saat 17:00'a kadar Satış Komisyonu'na teslim edilmesi yeterli olacak. Kurul'un ihalelere pazarlık usulü ile devam etme kararı alması durumunda; Rumeli Sigorta'nın pazarlık ihalesi 06 Haziran 2008 Cuma günü saat 11:00'da, Rumeli Hayat Sigorta'nın ise 06 Haziran 2008 Cuma günü saat 15:00'da aynı adreste gerçekleştirilecek.

Ajanslar

 



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,791 µs