En Sıcak Konular

Erdoğan'ın Bağdat'a gitmesi gündemde

22 Mayıs 2008 15:28 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Ankara ziyaretinde konuşulan 'stratejik diyalog mekanizması'nın Bağdat'taki açılış toplantısına katılması planlanıyor.

Terörle mücadeleden enerjiye kadar iki ülke arasındaki tüm konuların ayrıntılı bir biçimde ele alınmasını öngören diyalog mekanizmasına, iki ülke başbakanları başkanlık edecek.
 
Mekanizmayla ilgili görüşmeler hala sürüyor. Türkiye'den Dışişleri Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı'nın yer alması planlanan mekanizmaya, Irak tarafı ise daha kalabalık katılmak istiyor.
 
Mekanizmaya son halinin verilmesinin ardından Başbakan Erdoğan, ilk toplantı için Irak'a gidecek. Başbakan'ın ilk Bağdat ziyareti için henüz tarih belirlenmedi, bir planlama yapılmadı.
 
Başbakan Erdoğan'ın bu ziyareti, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'yi de Türkiye'nin verdiği desteğin gösterilmesi anlamına gelecek.
 
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Başbakan Erdoğan'ın Irak ziyaretiyle ilgili olarak, son bir yılda Irak Başbakanı'nın iki kez, Irak Cumhurbaşkanı'nın ise bir kez Türkiye'ye geldiğini, kendisinin de Bağdat'a gittiğini hatırlattı.
 
"Dolasıyla önümüzdeki dönemde üst düzey ziyaretlerin karşılıklı sürmesini bekleyebilirsiniz" diyen Babacan, ancak Başbakan Erdoğan için henüz kesinleşmiş bir tarih ya da programın söz konusu olmadığını, ama bunun ilişkilerin doğal akışı içinde beklenebilecek bir ziyaret olduğunu kaydetti.

cnnturk



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,622 µs