En Sıcak Konular

‘Kırbaçlı Fantazi’ yazan Özkök, Ahit Sandığı’nı açar mı?

22 Mayıs 2008 15:17 tsi
‘Kırbaçlı Fantazi’ yazan Özkök, Ahit Sandığı’nı açar mı? Fakat bir terslik var. Filmde Kırbaçlı Adam’ın bulduğu Ahit Sandığı’ndan “zenginlik” çıkmıyordu. Kırbaçlı Adam bu nedenle kapağı kendisi açmıyor, bir anlamda düşmanlarına açtırıyordu. Bakalım Özkök’ün müjdelediği kırbaçlı ada

Ertuğrul Özkak bugünkü yazısını Amerika’dan yazdı. Kendi dediği gibi yurt dışında bulunmak ‘hayalciliğini bulmasına yardım ettiğinden” olsa gerek, konuyu ‘İndiana Jones”a ayırmış.

Küresel şöhrete sahip İndiana Jones filmlerinin son örneği şu sıralar ABD’de vizyona girecek olduğundan, Türkiye siyaset tarihinin ve günümüz sıkıntılarının üzerinden bir “kırbaçlı adam” fantazisi yaratmış.

Başlığı ‘Eli kırbaçlı bir adam lazım’. İlk bakışta veya son bakışta bu başlık, Türkiye’ye “eli kırbaçlı bir yönetici lazım” temennisini parlatıyor ama yazıda bu öneri somutlaştırılmamış.

Sadece İndiana Jones filmlerinin kronoloji üzerinden, Turgut Özal’lı “iyi günlere”, özlem, şimdiki “kötü günlere” beklenti yaratılıyor.

Eli kırbaçlı bir adam olan Dr. Jones ve merhum Özal’la birlikte Türkiye’nin dünyaya açılması ve tabuları yıkması övülüyor, zımni olarak da bugünkü iktidarın yarattığı politik hengame eleştiriliyor.

Başlıkta da çözüm temenni ediliyor. “Kırbaçlı bir adam”! 12 Eylül’ün de Özkök açısından “çok iyi olduğu” belirtiliyor.

Yazının sonunda da müjde veriliyor; “Şimdi kırbaçlı adam Indiana Jones dönüyor. Acaba kırbaçlı adam ufkumuzu yine açabilecek mi?”

Kim bu kırbaçlı adam, ne yapacak?

Kırbaçlı Adam’ın dönüşünün nereye olacağı belirtilmemiş! Yeni filmiyle sinema perdelerine mi, yoksa Türkiye’deki sorunları bir kırbaç darbesiyle çözmek üzere Türkiye’ye mi?

Ama daha önemli iki soru daha var? Kim bu kırbaçlı adam ve ne yapacak? Özkük, dönüşü “müjde”lediğine göre gelecek olanı biliyor. Doğal olarak ne yapacağını da.

Buna rağmen, yani bir satır da olsa 12 Eylül güzellemesi yapmasına ve “27 yıl önce”ki Kırbaçlı Adam’a gönderme yapsa da, “darbe haberi” veriyor olamaz.

Libarel ve demokratik kişiliğinin buna izin vereceğini sanmak zor. İyi ama kırbaçlı adam kim?

Tahmin etmek zor. Belki ne yapacağına bakılarak kimliği bulunabilir! Özkök’e göre gelecek olan; “yeni bir umut çağını başlatabilir”, “sihirli elini dokundurup Türkiye’yi kanatlandırıp, uçurabilir”, “igdiş edilmiş hayallerimize macera denilen keşif ve fetih duygusunu, kök hücre eker gibi ekebilir”, “ufkumuzu (dünyaya) açabilir”!

Tabii böyle alt alta yazınca Özkök kırbaçlı adamdan çok “mehdi” bekliyor gibi oluyor. Fakat yine ipucu sınırlı kalıyor.

O halde gerçek İndiana Jones’un ne yaptığına bakmak lazım belki de. Dr. Jones “Ahit Sandığı”nı arıyordu. Yahudiler’in meşhur 10 Emri’nin bulunduğu, yüzyıllardır Nazilerden istihbarat örgütlerine, bilim adamlarından din adamlarına kadar herkesin peşinde olduğu Ahit Sandığı’nı!

Dünyanın en büyük sırlarından 'AHİT SANDIĞI'nın öyküsü ve "NEREDE" sorusu için lütfen TIKLAYINIZ

Peki Özkök’ün kırbaçlı adamı da Ahit Sandığı’nı mı arayacak? Bu fazla fantezi oluyor ama sandık açıldığında ortaya çıkacağı söylenen zengiliğin sembol olarak kullanılmış olması mümkün!

Fakat bir terslik var. Filmde Kırbaçlı Adam’ın bulduğu Ahit Sandığı’ndan “zenginlik” çıkmıyordu. Kırbaçlı Adam bu nedenle kapağı kendisi açmıyor, bir anlamda düşmanlarına açtırıyordu.

Peki sandıktan ne çıkıyordu? Kırbaçlı Adam’ın peşinden süreklediği düşmanları bir anda yok eden uhrevi güçler.

Bakalım Özkök’ün müjdelediği kırbaçlı adam sandığı kendi mi açacak, yoksa Ertuğrul Özkök’e mi açtıracak?

Ertuğrul ÖZKÖK'ün bugünkü köşe yazısının tamamı için TIKLAYINIZ

 



Bu haber 3,544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,442 µs