En Sıcak Konular

Suudi Arabistan'da 1 Türk daha tutuklandı!

22 Mayıs 2008 15:08 tsi
Suudi Arabistan'da Sabri Boğday'ın tutuklanıp idam cezası istenmesinin ardından İskenderunlu berber Ersin Taze'nin de tutuklandığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ve Suudi Arabistan'daki Türkiye Büyükelçiliği'nin yakından ilgilendiği belirtildi.
 
Ersin Taze'nin annesi Şerife Taze (57), oğlunun "Peygambere küfür ettiği" gerekçesiyle yaklaşık 20 gün önce tutuklandığını, olaydan 10 gün sonra haberdar olduklarını anlattı.
 
Anne Taze, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde berberlik yapan oğlunu 4 yıldır görmediğini söyledi.
 
Şerife Taze, "Biz yoksul bir aileyiz. 6 erkek, 3 kız çocuğum var. Bunlardan biris iöldü. Çocuklarımın çoğunda ortopedik özür var. En küçük çocuğum Ersin de yürürken zorlanıyor. Benim özürlü oğlumun bir Suudi vatandaşının şikayeti üzerine cezaevine atıldığını, kötü şartlar altında olduğunu öğrenince, yıkıldım. Oğlumun gönderdiği paralarla geçimimizi sağlıyoruz. Bir kızım da hizmetçilik yapıyor" dedi.
 
Taze, "Buradan Suudi Arabistan Kralı'na sesleniyorum. Oğlum belki hata yaptı, bilemiyorum. Ama o özürlü bi rgenç. Onu bize bağışlasın, affetsin" diye konuştu.
 
Genç berberin ablaları Nazmiye ve Nurcan Taze da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını dilediklerini belirtti.
 
Ablaları, Ersin'in şu ana kadar mahkemeye çıkarılmadığını öğrendiklerini ifade etti.
 
Sabri Boğday da 13 aydır tutuklu
 
Suudi Arabistan'da berberlik yapan ve iş yeri komşusu ile kavga ettiğinde "Allah'a küfür ettiği" iddiasıyla yaklaşık 13 aydır tutuklu bulunan Sabri Boğday'a Bidayet Mahkemesi tarafından ölüm cezası verildiği, temyiz aşamasının devam ettiği belirtilmişti.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğday ile ilgili olarak Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud ile telefon görüşmesi yaptığı bildirilmişti.
 
Bu arada, konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ve Suudi Arabistan'daki Türkiye Büyükelçiliği'nin yakından ilgilendiği belirtildi.

cnnturk



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs