En Sıcak Konular

Artık ATM’lerde sıra bekleme kalkıyor!

22 Mayıs 2008 13:59 tsi
ATM'lerde altın nokta ve ortak nokta uygulamalarının ardından şimdi de pembe noktalı (pink point) ATM'ler geliyor.

Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu FİBA Holding yüzde 30, Saray Halı'nın sahibi Necati Kurmel'in de yüzde 30 ortak olduğu Talon Şirketi tarafından geliştirilen Pink Point'ler süpermarketler, oteller, benzin istasyonları, hastaneler, üniversiteler, mağazalar, alışveriş merkezleri, ganyan bayileri, kamu kuruluşlarının bulunduğu alanlarda kurulacak. 

Talon'un kurucu ortağı ve CEO'su Hakan Törehan'ın öncülüğünde bir risk sermayesi girişimi olarak oluşturulan proje kapsamında halen 160 noktada kurulan Pink Point ATM sayısının 2008 sonunda bin adetin üzerine çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi. Talon CEO'su Hakan Töreman 5 yıllık sürede Pink Point sayısını İstanbul Ankara, Bursa, Edirne, İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye'de 8 bin adete çıkarmayı planladıklarını söyledi. 

SIRA BEKLEMEK KALKIYOR 

Pink Point'i tanıtmak üzere İstanbul'da Talon şirketinin profesyonel ortakları ve üst düzey yöneticileri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Hakan Törehan, projenin iki yıllık bir çalışmanın sonucunda yaratıldığını belirtti. Törehan, "Miami'de seyyar bir ATM işletmecisi görünce bu işin Türkiye'de de gelişeceğine inandım. Bankaların şubesinin ya da ATM'sinin bulunmadığı yerlerde Pink Point'ler hizmet verecek. Küçük olması ve kabin, klima gibi önemli maliyet getiren yatırımın gerekmemesi nedeniyle Pink Point'ler açık alan dışında her türlü kapalı alanda bulunacak" dedi. 

TÜM BANKALARIN KARTLARI GEÇERLİ 

Törehan, Pink Point'in bir banka hizmeti olmadığını, ATM'lerden nakit çekilişlerde Ortak Nokta'ya üye tüm bankaların kartlarının kullanılabileceğini, işlemlerin Finansbank ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) üzerinden gerçekleştirileceğini hatırlatarak, "Pink Point ile tüketiciyi birçok avantajla buluşturmayı amaçlıyoruz. Nakit para çekme, mobil hat kontörü yükleme, fatura ödeme, banka kartı sahipleri için; bankalar arası çeşitli işlemleri yapabilme gibi ATM'lerde şimdiye kadar gerçekleştirilmemiş daha birçok yeni işlem yapılması planlanmaktayız. Bilet satışı, fatura ödemesi gibi gelecekte gerçekleşecek daha birçok hizmeti en kısa zamanda sunabilmek için Talon ekibi çok hızlı bir şekilde çalışmaktadır" diye konuştu. Töreman, kredi kartlarında da Türkiye'de geçerli tüm kredi kartlarının kullanılabileceğini söyledi. 

NAKİT TAŞIMA AZALACAK

Töreman, Pink Point sayesinde ATM'lerinin önünde sıra bekleme, işlemlerin yavaş olması, ATM'de nakdin tükenmesi gibi sorunların hiçbiriyle karşılaşılmayacağını dile getirdi. Töreman, Pink Point'in bayilerinin de satış yanı sıra ekstra kazanç sağlama şanslarının bulunduğunu kaydederek, "Bu şekilde hem müşteri bağımlılığını artırmak, rekabette farklılaşabilecekler hem de daha çok müşteri çekerek mağaza gelirlerini artırabilecekler" dedi. ATM sayılarıyla ilgili kıyaslamalı bilgilere de yer veren Töreman, şunları dedi: 

"Avrupa'da ortalama 1 milyon kişiye düşen ATM sayısı 736 iken, bu sayı Türkiye'de 237. Bir ATM'den çekilen aylık ortalama nakit işlem sayısı Avrupa'da 2 bin 888, Türkiye'de 3 bin 157 civarındadır. Ulaşılabilir her yerde ATM olmadığı için de kişiler daha fazla nakidi ceplerinde taşımak zorunda kalıyorlar. Pink Point sayesinde ATM'den yapılan nakit çekim oranı da iyice azalacak böylece bankaların da bu nakdi değerlendirme şansı yükselecek."

dunyabulteni



Bu haber 1,073 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,683 µs