En Sıcak Konular

Kutan'dan Yargıtay ve AKP'ye tepki!

22 Mayıs 2008 13:53 tsi
Yargıtay'ın hükümeti hedef alan bildirisini değerlendiren Saadet lideri Kutan, bildiriye verilen cevaba sert tepki gösterdi. Birlik beraberlik vurgusu yapan Kutan şöyle konuştu:

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan’ın Yargıtay ve Hükümet arasında yaşanan bildiri tartışmalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Kutan, “Türkiye tarihi bir süreçten geçmektedir. Gerek dış politika da, gerekse ekonomi de hassas günler yaşanmaktadır. Türkiye’nin en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu, hayati sorunların acil çözümler beklediği günler yaşıyoruz. Devlet kurumları arasındaki uyumun en fazla önem kazandığı böylesine önemli bir dönemde ülkeyi gerecek yaklaşımlardan uzak durulmalıdır. Çünkü böyle bir dönemde anayasal kurumlar arasında ahengi bozacak yaklaşımlar telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir” uyarısında bulundu.

Saadet Lideri Recai Kutan açıklamasına şöyle devam etti; "Bu çerçevede gerek Yargıtay’ın yayınladığı bildiri, gerekse hükümetin bu bildiriye verdiği karşılık tüm kamuoyunu olduğu gibi bizi de derinden üzmüş ve kaygılandırmıştır. Her iki bildiride de kullanılan üslup Türkiye’yi yeni bir gerilime ve endişeye sürüklemekten başka bir işe yaramayacak niteliktedir. Yargıtay Başkanlığı tarafından yayınlanan son bildiride yargının siyasete müdahalesi anlamına gelebilecek bir üslup görülmektedir. Elbette yargıçlarında bu ülkenin mensupları olarak haklı eleştiri ve endişeleri olabilir. Ancak bu eleştiri ve endişeleri dile getirirken kullanılacak üslupda en az eleştiri ve endişeler kadar önemlidir. Ülkeyi yeni gerginliklere ve yeni tartışmalara sürükleyecek bir üslup demokrasimizin geleceği açısından endişe vericidir.

Yargıtay’ın söz konusu bildirisi karşısında hükümet sözcülerinin tavrı da aynı endişe ve kaygıdan uzak değildir. Aynı üslup sorunu maalesef hükümet sözcülerinin bildiriye verdiği cevapta da karşımıza çıkmaktadır. Hükümet bu tür tartışma ve gerilimlerin tarafı olmak yerine ülkenin demokratikleşmesi için gerekli adımları atmalıydı. Ancak maalesef aradan geçen 6 yılda hükümette bu kararlılığı göremedik. Eğer hükümet yetkilileri uyarılarımıza kulak verip gerek anayasal gerek yasal düzenlemeleri zamanında hayata geçirseydi, ülkemiz bu tür gerginlikleri çoktan geride bırakmış olurdu.

Saadet Partisi olarak bir kez daha uyarıyor ve bütün kurum ve kuruluşları sağduyuya davet ediyoruz. Ülkeyi ilgilendiren konularda tartışmalar hukuk devletine yakışır bir olgunluk ve üslup içinde gerçekleştirilmelidir. Gerilimi değil huzuru, kavgayı değil uyumu getirecek yaklaşımlar sergilenmelidir."

haber7



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs