En Sıcak Konular

Hak-İş'ten direniş bildirisine tepki

22 Mayıs 2008 12:55 tsi
Yargıtay'ın dün yayınladığı bildiriye her kesimden tepki yağıyor.Hak-İş de yaptığı yazılı açıklama ile bildiriye tepki gösterdi.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, ''Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin Türk demokrasisi açısından talihsizlik olduğunu'' savundu. Uslu'ye göre bu bildiriden sonra yargının tarafsızlığı daha çok tartışılacak.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, bildirinin Yargıtay geleneğinde pek görülmeyen bir üslup taşıdığını ifade ederek, ''kendi içinde tutarsızlıklarla dolu olduğunu'' öne sürdü.

Bildirinin, ''tüm siyaset kurumlarına yönelik bir muhtıra tonunda olduğunu'' belirten Uslu, ''Demokratik olgunluk ve ilkelerle ne kadar uyumlu olduğu da tartışmalıdır'' dedi.

Uslu, ''Yargıtay bildirisinin, Türk demokrasisi açısından büyük bir talihsizlik'' olduğunu ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:

''Toplum, 'Anayasa Mahkemesi'nde bir dava devam ederken birden bire ne oldu da bildiri ihtiyacı hissedildi' sorusunun cevabını aramaktadır. Yargının bağımsızlığı ilkesiyle toplumun bir sorunu yoktur ama bu bildiriden sonra yargının tarafsızlığı daha çok tartışılacaktır. Yargının tabii ki haklı eleştiri ve kaygıları olabilir. Bunların dile getirilmesi de doğaldır. Ancak daha makul yol ve üslup yerine, gerilimi tırmandıran bir yaklaşım Türkiye'ye iyilik ve istikrar getirmez. Türk milleti adına karar veren yargıçların, yurttaşların görüş ve eleştirilerini de hoş görmeleri beklenir. Demokrasilerde suskun toplum olamaz. Kamu vicdanı, hukuka saygı ve demokratik terbiye yargının bağımsızlığı kadar tarafsızlığını da talep etmektedir.''

AA



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,124 µs