En Sıcak Konular

Mor ve Ötesi'ne kötü haber!

22 Mayıs 2008 12:53 tsi
Eurovision Şarkı Yarışması yarı finali bugün. Mor ve Ötesi ilk 10'a girmek zorunda. Ancak puanlama sistemi değişti. Bakın nasıl oldu?

Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finali bu akşam... 53'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nda ''Deli''adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil edecek Mor ve Ötesi grubu bugün ilk 10'a girerse Cumartesi günkü yarışmaya katılma hakkı kazanacak. Ancak puanlama sistemi değiştiği için Mor ve Ötesi'nin elenme ihtimali yüksek!

ALMANYA, HOLLANDA, BELÇİKA OY VEREMEYECEK

Yeni puanlama sistemi gereği ilk yarı finalde yarışan ülkeler, Mor ve Ötesi'nin katılacağı yarı finalde oy veremeyecekler.

Bu da Almanya, Azerbaycan, Belçika ve Hollanda gibi Türkler'in yoğun olarak bulunduğu ülkelerden oy alamayacağımız anlamına geliyor.

POLİTİK KAYGILARDAN UZAKLAŞILSIN DİYE

Yeni puanlama sistemi politik kaygıların yarışma üzerindeki etkisini en aza indirmek için düzenlendi. Böylece iyi bir şarkının temsil ettiği ülkenin politik anlamda yakın dostu az olduğu için elenmesini ya da başarısız olmasını engellemek amaçlanıyor.

Ancak yapılan değişiklik tüm bu iyi amaçlarına rağmen sadece teknik bir değişiklik ve ülkelerin politik oy vermelerine engel olmuyor.

ELENME İHTİMALİMİZ YÜKSEK

İşte tüm bunlar göz önüne alındığında Türkiye'nin yarın yapılacak yarı finalde 18 ülke arasında ilk 10'a giremeyerek finale katılamaması söz konusu olabilir.
Yarı finallerde tele-voting oylaması sonucu 9 ülke finale katılıyor. Bu 9 ülkeden sonra geriye kalan ülkelerden bir tanesi de ülke jürileri tarafından 10'uncu ülke olarak seçiliyor ve finallere katılıyor.

YARI FİNALDE YARIŞILACAK ÜLKELER

Bizimle aynı yarı final grubunda yarışacak ve oy verebilecek ülkeler şöyle:

Arnavutluk, İsveç, Türkiye, Litvanya, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya, Beyaz Rusya, Macaristan, Danimarka, Portekiz, Bulgaristan, Ukrayna, İsviçre, Malta.

Evsahibi Sırbistan'la birlikte İngiltere ve Fransa yarı finalde puanlamada sadece bu gruptan olan ülkelere puan verebilecek.

MOR VE ÖTESİ 3. SIRADA ÇIKACAK

İkinci yarı finalde 19 ülke içinde üçüncü sırada sahne alacak Mor ve Ötesi, 20 bin kişilik kapasitesi olan Belgrad Arena Spor Salonunda yaklaşık 11 bin kişinin önünde performansını sergileyecek.

YABANCI BASININ İLGİSİ YOĞUN

Provalardan sonra yeni bir basın toplantısı yapan Mor ve Ötesi üyelerine yabancı ve yerel basın yoğun ilgi gösterdi.Müzik otoriteleri, Mor ve Ötesi'nin finalde yarışma hakkı kazanacağına kesin gözüyle bakıyor.

İkinci yarı finalde 1999'da Eurovision Şarkı Yarışmasında İsveç adına 'Take Me To Your Heaven' adlı şarkısıyla birincilik getiren Charlotte Perelli, Türkiye'nin en güçlü rakipleri arasında bulunuyor.

Ukraynalı Ani Lorak ve son yıllarda San Remo yarışmasında iyi sonuçlar elde eden İsviçreli Paolo Meneguzzi de rakipler arasında görülüyor.

hurhaber



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,378 µs