En Sıcak Konular

5 milyon yeşil kart iptal!

22 Mayıs 2008 08:40 tsi
Sağlık Bakanlığı 15 milyon yeşil kartlı vatandaşı incelemeye aldı. Yoksulluk sınırını aşmadığı tespit edilen 5 milyon kişinin yeşil kartı iptal edildi.

Doğu ve Güneydoğu, en çok yeşil kartın dağıtıldığı bölge seçildi...Ödeme gücü bulunmayan vatandaşların tedavi giderlerinin yeşil kart verilerek devlet tarafından karşılanmasına ilişkin kanunun 18 Haziran 1992'de kabul edilmesinden bu yana, toplam 15 milyon 18 bin 779 kişiye yeşil kart verildi.

HAKSIZLARIN TESPİTİ

Devlet ve üniversite hastanelerinde yatarak tedavi gören yeşil kart sahiplerinin tedavi masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Sağlık Bakanlığı son 2 yılda 81 il ve 923 ilçede yaptığı geniş kapsamlı incelemelerde milyonlarca kişinin haksız yere yeşil kart kullandığını tespit ederek Türkiye genelinde 5 milyon 873 bin 134 yeşil kart iptal edildi. Yeşil kart iptallerinde 388 bin 675 kişi ile İstanbul ve 227 bin 143 ile Diyarbakır başı çekti. En az yeşil kart iptali ise 8 bin 345 ile Bilecik'te oldu.

ŞAMPİYON ŞANLIURFA

Türkiye'de halen 9 milyon 145 bin 645 kişi yeşil kart ile üniversite ve devlet hastanelerinden faydalanıyor. Yeşil kartlı sayısında Şanlıurfa 544 bin 104 ile birinci olurken, Van 537 bin 891 kişi ile ikinci sırada yer aldı. Diyarbakır'da 482 bin 138, İstanbul'da 329 bin 243, Adana'da 317 bin 440 kişi yeşil kart ile devlet ve üniversite hastanelerinde tedavi oluyor. En az yeşil kartlı 8 bin 264 kişi ile Bilecik'te kaydedildi.

VİZE KUYRUĞU

Sağlık Bakanlığı tarafından yeşil kartın alındığı günden itibaren bir yılı doldurmuş karne sahiplerine vize işlemi yapma zorunluluğu getirilmesi Diyarbakır Yeşil Kart Bürosu'nda uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Diyarbakır Yeşil Kart Bürosu yetkilileri, günde 2 bin kişinin işlem yapmak için geldiğini, izdiham yaşanmaması için vatandaşların işlemlerini en kısa sürede bitirdiklerini söylediler.

BLOKE EDİLİYOR

Diyarbakır'da iptal edilen 227 bin 143 yeşil kart ile ilgili bilgi veren Yeşil Kart Büro Müdürü Ali Özdemir, "Belirlenen tarihlerde vize yapmayan vatandaşların kartları bloke altına alınıyor. Ayrıca yoksul vatandaşlarımızın vize yeniledikleri sırada mal varlıklarını inceliyoruz. Sosyal ve ekonomik açıdan iyileşme varsa kartlar iptal ediliyor" dedi.

bugün



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,312 µs